Trump ett unikt hot mot världen

Trump ett unikt hot mot världen. Så skriver Washington Post. Det är hårda ord men jag delar det som många skrivit och sagt om denna person som kan bli USA,s nästa president. Jag tror tyvärr att han har goda chanser att vinna. Nedan lägger jag ut en artikel från Omni ordagrant och den ser ut så här.

Republikanernas problem blev hela USA:s i veckan, skriver Washington Post i en ledare och syftar på Donald Trumps formella utnämning till partiets presidentkandidat. Tidningen menar att fastighetsmiljardären utgör ett reellt hot mot hela världen.

Han är en olämplig president sett till erfarenhet och temperament. Han har byggt upp en kampanj kring hat och hån snarare än substans. I den mån han har visioner bygger de på felaktiga slutsatser om USA:s problem och är farliga i sina föreslagna lösningar , skriver man och erkänner samtidigt att det är en ovanlig ståndpunkt att föra fram om en kandidat så tidigt i striden om Vita huset.

Washington Post skriver att det inte är ett vanligt valår och att man inte kan låtsas som att Trump någonsin skulle kunna få deras stöd. Det mest oroväckande med honom? Här pekar tidningen på Trumps bristande respekt för begränsningarna av presidentämbetet.

Han har hotat att de som kritiserat honom kommer få lida när han blir president. Han har lovat att tortera misstänkta terrorister och bomba deras oskyldiga släktingar. Han har svurit att begränsa den fria pressen , skriver man och fortsätter: ”Det demokratiska systemet i USA är starkt och har visat sig motståndskraftigt när det testats förut. Men att välja Trump skulle vara att medvetet utsätta det för ett hot.  Slut citat från Omni.

Det är skrämmande om han skulle bli president men inte alls otroligt för Hillary Clinton är inte den kandidat som får amerikanerna att jubla. Han Trump vidhöll även i går att han skulle bygga en mur mellan USA och Mexico för att få stopp på den illegala invandringen som han säger. Förr hade Östtyskland byggt upp en mur i Berlin mot Väst och när den föll av sig själv var det nog inte många som trodde att nya murar skulle byggas. I det fallet ser man ingen skillnad mellan hur Öststatskommunisterna gjorde och vad Trump tänker göra. Man frågar sig även hur det är ställt med det republikanska partiet som bär ansvaret för nomineringen.

En kommentar

  1. Sture Grundberg

    Jag delar Lennart Holmlunds uppfattning om Trump som Amerikas nästa president. Kanske inte mest för USA som land, utan hur kommer Trump att hantera Ryssland, Kinas och övriga staters ledare, som inte delar Trump s värderingar. Vilken roll kommer Trump att spela i FN;s säkerhetspolitiska arbeten för fred och säkerhet i världen. Hillary Clinton är för svag att möta Trump under höstens valkampanjer, dessutom flera fadäser som skadat hennes förtroende, inte bara i Amerika, utan också bland högt uppsatta politiska ledare. En spännande höst är att vänta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.