Kampen mot IS går vidare En koalition från…

Kampen mot IS går vidare En koalition från olika oppositionsstyrkor har efter 73 dagar tagit kontroll över staden Manbij i den syriska Aleppoprovinsen från terrorgruppen IS. 2 000 civila som hållits som gisslan och använts som mänskliga sköldar av IS befriades, skriver The Guardian.

Samtidigt ska terrorgruppen ha fört med sig lika många i samband med att man drog sig tillbaka från staden.
Staden Manbij ligger nära gränsen till Turkiet. IS nederlag innebär att terrorsektens medlemmar inte längre kommer att kunna röra sig fritt till och från Europa, säger den syrisk-kurdiska ledaren Salih Muslim till BBC.

Invånare i staden firade islamisternas uttåg med att bland annat klippa av sig skägget och ta en cigarett, skriver Aftonbladet.

Terrorgruppen IS ledare i Afghanistan och Pakistan dödades i en amerikansk drönarattack i juli i år. Det rapporterar flera nyhetsbyråer och hänvisar till en anonym militärkälla. Mannen uppges heta Hafiz Said Khan och ska ha dödats i Kotdistriktet i provinsen Nangarhar den 26 juli.

Men uppgifterna är inte bekräftade och IS har vidhållit att ledaren fortfarande är vid liv, men har samtidigt bekräftat att en annan framstående person inom organisationen blivit dödad i attacken. Det skriver Dagens Nyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.