Staten kan ta ett stort ansvar för bostadsbyggandet

Staten kan ta ett stort ansvar för bostadsbyggandet. Det behöver byggas mycket fler hyresrätter. Det är en akut bostadsbrist i Sverige men byggandet kommer inte igång och en del beror på den egenfinansiering som bankerna kräver för att bevilja lån. Det kan inte heller vara ett ansvar endast för de kommunala bolagen att bygga alla hyresrätter som behövs.

Vi har våra Pensionsfonder som staten styr som mycket väl skulle kunna bidra med bostadsbyggandet. Bostäder ger minst lika bra avkastning som många andra investeringsobjekt som de sysslar med då vår uppfattning är att reglerna för AP fonderna ändras så att de kan bilda bolag som i sin tur investerar i hyresrätter i Sverige och vi tror att de över tiden är en god investering för våra framtida pensionärer.

Vi som är cenrtrala stans S-förening har ett förslag till vår partikongress som beslutar att låta pensionsfonderna bilda bolag som bygger hyresrätter. Det borde kunna nås en bred politisk lösning då alla säger sig vilja att det byggs mer hyresrätter. Vi tror dessutom att det ger en bra avkastning till pensionsfonderna och det blir en bättre tillväxt vilket gynnar pensionerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.