Susanne Ackum nekas avgångsersättning

Susanne Ackum nekas avgångsersättning. Den före detta riksrevisorn Susanne Ackum nekas avgångsersättning, och det måste innebära att hon inte har rätt till den men att hon har ansökt. Susanne Ackum var statssekreterare under Anders Borg (M) vid Finansdepartementet med ansvar för ekonomisk politik och internationella frågor innan hon blev riksrevisor.

Hon avgick den 8 juli, efter att Dagens Nyheter avslöjat att Ackum bland annat lovat bort tjänster som inte hade utlysts. Hon ansökte om avgångsersättning den 25 augusti från den nämnd som beslutar om lön och ersättning till riksrevisorer. När Ackum avgick hade hon arbetat i ett år men riksrevisorerna utses för en period om sju år.

I lagens förarbete så står det att avgångsersättning bara kan fås om riksrevisorn fullgjort sin tjänstgöringsperiod men inte är pensionsmässig och inte heller har nytt jobb, säger nämndens ordförande Anders Lindström till DN. Det innebär att hon har sökt fastän hon inte har rätt till ersättning vilket jag tycker att en riksrevisor borde veta vilka avgångsersättningar som finns. Hon har väl ersättning och fallskärmar från sin tid som högste politiske tjänsteman i finansdepartementet när alliansen förlorade valet för två år sedan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.