Det finns stora flyktingläger i Europa

Det finns stora flyktingläger i Europa. Nu ska en del läger rivas bland annat i Calais. Ensamma barn som bor i det stora flyktinglägret utanför Calais riskerar att utsättas för trafficking när lägret rivs. Om det varnar Unicef, enligt Reuters.

 Om misstagen från den första vräkningen upprepas kommer vi se fler barn som försvinner, faller offer för trafficking och möter vintern som hemlösa, säger Unicefs Storbritannien-chef Lily Caprani, och syftar på de upplopp som bröt ut i lägret i februari.

Många av barnen lever i lägret i väntan på att få återförenas med sina föräldrar i Storbritannien, säger Caprani, som uppmanar landet att skynda på återföreningsprocesserna. Om detts inte är färdigt innan lägret rivs lämnas barnen till sitt öde, och riskerar att utsättas för allt från våldtäkter till tvångsarbete, menar hon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.