Medias bevakning är ett mysterium

Medias bevakning är ett mysterium. Det har jag alltid funderat över vilka bedömningar de gjort både lokalt, regionalt , nationellt och internationellt. Det gäller vilken bedömning man gör om vad som är en nyhet och inte minst hur VK gör. Däremot är det konstigt att ett media ägnar en massa tid att läsa vad som skrivs på Facebook eller andra riktlinjer och inte söker nyheter utan lever på mycket tips och då sällan kollar annat än tipset

Läser ni min blogg är det inga spekulationer utan verklighet. Idag ska jag börja internationellt. Ett franskt-kinesiskt konsortium ska bygga det första kärnkraftverket i Storbritannien på många år. Överenskommelsen, som undertecknades på torsdagen, har försenats på grund av den brittiska regeringens oro för den kinesiska inblandningen. Men det har också rests frågor om hur den statliga franskägda eljätten EDF ska finansiera bygget av Hinkley Point i Somerset i sydvästra England.

En nyhet i går i Svt var att det skedde en tågolycka i USA där en person dödades och det skadades personer. Varför just en olycka och i USA. Det sker många olyckor runt om i världen i trafiken där en person dödas och eftersom jag varit mycket där är det minst en dödsolycka om dagen och de flesta med mopeder.Nyhetsvärde i Sverige måste vara så nära noll som det går.

Regeringen lägger ett förslag där det blir förbjudet med maskering på idrottsplatser och det har man speglat men inte kopplat ihop det med basket. Om det innebär att basketförbundet måste tillåta att kvinnor får bära slöja och spela basket i de två högsta serierna. Det var en annan nyhet i går att en kvinna inte får göra det och motivet var skaderisken. I Turkiet har hon fått spela men som sagt inte i Sverige. Jag tycker hon borde få spela om klubben tar fram en huvudbonad som ingår i klubbens matchdräkt.

Björklöven bytte tränare i går och det blir en nyhet det förstår jag. Vet inte om man såg att vid ett av målen i tisdags sov domaren för när de gjorde mål skulle han dömt en utvisning på Västervik för de hade sex spelare på isen. Det kan inte bara vara lagen man ska ha artikel om utan även funktionärer. Är det någon i publiken som skriker könsord blir det nyheter även om klubben inte har en chans att tysta åskådare.

Det finns inget media som agerar när det gäller straffskalor än ett drev mot en som friades för doping, Aregavi.Jag kan också tycka att straffskalorna för huvudtacklingar borde vara på medias dagordning. Kim Karlsson lider fortfarande av den brutala tacklingen han råkade ut för mot Leksand förra säsongen och följderna av den då han inte kan spela medan Leksandsspelare var avstängd i några matcher och kunde gå upp i SHL

Jag tycker ishockeyn måste bli bättre på att använda ny teknik. Ett chips på skridskorna skulle utan problem lösa detta med offside i målgården ja kanske alla offsider så domare fick ägna sig åt andra saker.
Lag Europa var utdömd av ishockeyexperterna i media. De gick till final och förlorade visserligen i två raka matcher mot Canada men med knappmarginal. Sverige och inte minst Henrik Lundkvist hissades till skyarna men de hade inte stor chans mot Europa och visst håller Henke vara bäst före även om han är bra. Slut med lite axplock från mediabevakning.

Däremot är media ett skrå som inte tål kritik och det vet jag och står för det till hundra procent. Men hur kan VK acceptera att en person som skriver kulturartiklar samtidigt kan vara aktiv i en grupp som hette något i stil med Sälj inte kultuthuset som egentligen inte var ett kulturhus utan var ockuperat. Ger detta ett förtroende att journalister kan göra en kritisk granskning. Inte för mig i alla fall. Jag har länge velat att vi skulle göra som moderaterna nämligen att göra en digital tidning men det har inte gått. Jag har inte tyckt att Folkbladet känns som vår tidning utan mer som en V tidning och har dragit konsekvenserna av detta

3 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Hej.
    I en stund av eftertanke slår det mig, vad skulle hända med vårt samhälle den dagen VK mfl slutade skriva nyheter och i stället nöjde sig med att rapportera dessa d v s en återgång till de demokratiska värden de säger sig stå bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.