Anarki på gång och cykelvägnätet

Anarki på gång och cykelvägnätet

Anarki på gång och cykelvägnätet. På bilden ser ni en skylt på en gång och cykelväg som visar var man går och var man cyklar. I fredags gick jag till och från Preem och efter de gång och cykelvägar som går dit. Och det verkar inte bara ha varit fel på eleverna när det gäller läsförståelsen utan det måste vara fel även på synen.

När jag gick dit reagerade jag på att cyklister alltid kom på fel sida så när jag gick hem bestämde jag mig för att räkna. Det var 31 cyklister som jag mötte och som körde om mig. Tänk att det var enbart tre som cyklade rätt. Jag tycker det är illa när vuxna människor har ett sånt dåligt trafikvett att de inte vet var de ska cykla. Gångarna räknade jag inte men även där var det många som inte gick på tätt sida men det var betydligt fler som gjorde rätt än bland cyklisterna.

7 kommentarer

  1. Cyklist

    Hur dålig koll får man ha egentligen som fd. kommunalråd? GC-banan du tagit kort på saknar den vita linjen som separerar cyklister och gångtrafikanter åt varför den antingen är felskyltad av kommunen eller felmålad, dvs omålad.
    Skärpning Holmlund, att se ner på cyklister på det här viset när det egentligen är kommunen som gjort fel är inte okej. Skriv om och skriv rätt är du snäll. Det är kommunen som ska ha kritik i den här frågan inte cyklisterna.

    Felanmäl gärna skylten och GC-banan i kommunens felanmälningsapp som är till för just sådana här ändamål – den borde du väl känna till som fd. kommunalråd?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nu vet du tamme fan inte vad du pratar om. När den markeringen går gångarna på vänster sida och cyklisterna kör på höger sida och då möts man och cyklisten väjer för gångaren när man möts. Du [email protected] vet inte vad du pratar om och vilka regler som gäller

  2. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Gunnar det finns inte spärrlinjer på alla banor utan där det inte finns går man på vänster sida och cyklisterna håller sig på höger sida då möta man och cyklisten väjer för gångaren, svårare är det inte

  3. Fredrik

    Såklart det inte är synen som är kass. Så det är något annat.

    Jag har haft körkort sen 1977 men vet faktiskt inte hur jag ska cykla, eller gå, rätt på en yta som är skyltad för både gång och cykel utan linjer. Gissningsvis skulle jag hålla till höger både på cykel och när jag går vilket uppenbarligen kommer leda till problem.

    I mitt tycke är det här ett väldigt bra exempel på att trafik som inte drivs av motorer förväntas klara sig själv och att man skiter i att bygga bra trafikmiljö för ex cyklister och fotgängare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.