Anna Johansson bör får sparken

Anna Johansson bör får sparken. Det skriver Expressens politiske krönikör K-G Bergström om infrastrukturminister Anna Johanssons (S) hantering av uppmärksamheten kring statssekreteraren Erik Bromander.

Han beskriver henne som en ren belastning för Stefan Löfven:
I bästa fall visste inte den oerfarna Anna Johansson hur en statssekreterare ska jobba. I värsta fall visste hon men hade inte kraft att stoppa alla hans resor. För det är inte möjligt att hon kunnat undgå att upptäcka dem , skriver K-G Bergström.

Johansson förtjänar att få sparken, anser Bergström som däremot inte tror att detta kommer ske. Det skulle vara ett kvitto på ännu en misslyckad rekrytering, menar han. Visst ser det illa ut det håller jag också med om men först är ju den som gjort fel som ska bort. Jag vet inte hur och vem som har ansvaret för att statssekreterare reser eller vem som skickar dem på uppdrag.

Däremot är jag mycket besviken på hennes agerande i ett framför allt två frågor nämligen vägpaketet och Kvarkentrafiken. Vägpaketet som var ett S projekt på 90 talet som i stort sett skulle byggas färdigt i slutet på 90 talet där tyvärr Göran Persson gjorde Björn Rosengren till näringsminister som biföll besvären, helt obegripligt då ärendet i stort sett var färdigberett för ett avslag under Inez Uusman tid som transportminister.

Vägpaket byggs för miljöns skull och den belastning Europavägarna har på miljön i City. När alliansen kom till makten hade i alla fall Maud Olofsson en annan syn än andra tidigare i centern och då kom det med i närtidssatsningen och skulle ha varit klart helt 2014 men västra länken överklagades medan sträckan genom I20skogen eller norra länken byggdes färdigt. Här skulle Anna Johansson haft möjligt att se till att hon styr upp trafikverket genom att se till att det projekt som fattades beslut om av alliansen färdigställs omedelbart och inte blir klart förrän 2021. När projektet överklagades på 90 talet var det även då västra länken som fattades för att vägpaketet skulle bli klart. Det kan inte ta 30 år att få ett vägprojekt klart Anna Johansson

Det är också en stor besvikelse att man inte kommit med ett beslut om stöd till färjetrafiken genom att bidra till investeringen av en ny miljövänlig färja. De motiv man har är bara undanflykter för visst får man stödja färjetrafik för det stöd vi behöver till byggandet av en färja och som sedan kan gå utan årliga driftstöd. Ett stöd som blir mindre än det årliga stödet till Gotlandstrafiken. Det är ovilja och inget annat. S kritiserade alliansen för att man krävde medfinansiering av vägbyggandet då kan hon ta bort det avtal vi gjorde med alliansen om vägpaketet på 250 miljoner. Tilläggas kan att Finland menar att visst får man ge stöd till den här typen av projekt vilket EU varit beredd att göra men det fanns formella fel när ansökningen skulle behandlas

Det känns som om hon inte inser att Sverige är mera än Västra Götaland och har hon läst handlingarna om Kvarkentrafiken men även Norrtågs försöket vet hon att hela Norrland vet att trafiken över kvarken är nyttig för hela Sverige. Det finnarna handlar bara i Umeå betalar man moms som går till statskassan. Hon kan höja betyget för Socialdemokratisk transportpolitik genom att färdigställa vägpaketet i Umeå, se till att E12 fungerar tillsammans med finnarna genom ett investeringsstöd till en Kvarkenfärja och se till att Norrtågsförsöket fortsätter. Hon skulle tjäna på att lyssna på Socialdemokraterna i Norrland i stället för rederierna som kan fortsätta köra till Finland och de Baltiska länderna och få subventionen via att sticka fören mot kajen på Åland

4 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det var K.G Bergström tyckte att hon skulle avgå inte jag . Jag skrev vad jag är besviken på henne för

 1. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

  Du har fått svar på ett senare inlägg och jag kommer inte att efter idag svara mer på dina inlägg. Aldrig

 2. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

  Du har fått svar två gånger tidigare och läsarna vet nu vem du är. Men jag svara dig aldrig på min blogg. Möjligen kan jag överlämna det jag tycker är brottsligt till de som har ansvaret för detta. Även Vk borde få reda på vad du skriver och ev stänga av dig från att komma in på VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.