Spännande slutvecka på sportåret

Spännande slutvecka på sportåret. Jag menar främst de framgångar som vårt Juniorlag fått i ishockey. De gör det mycket bra och det finns mycket glöd i laget och man ställer upp för varandra och har en bra slutvecka.

Det stora överraskningen är trots allt Danmark som går vidare till slutspel och nu hoppas förra säsongens världsmästare Finland att Danskarna ska slå Schweitz för annars får de försöka hålla sig kvar. I matchen mot Danmark var de riktigt dåliga och Mikael Renberg påpekade många gånger burvaktspelet och att de gjorde som Björklöven stod och ständigt spelade bakåt bakåt igen i stället för att lägga ut ur egen zon. Jag hoppas Björklöven såg matchen och lyssnar på Renberg och jag tror Åkerblom har samma uppfattning.

Spännande har det varit i slutet även för Björklöven och här har alla ett gemensamt ansvar att få ordning på försvarsspelet. Jag tycker en del orättvist skyllt på målvakten men försvaret måste rensa och se till att man inte bjuder på frilägen.

Veckan har haft V75 varje dag och det är bra men däremot gillar jag inte man kör i Norge. Visst förstår jag att man vill ha mer norskt spel men för mig vore det bättre att satsa på tävlingar i Sverige så det kommer de svenska hästägarna tillgodo då prissummorna blir bättre än på vanliga tävlingsdagar. Jag tror det är många hästägare har det svårt att gå runt så lite extra prispengar till de som är svensk travsport fick lite extra pengar.

Alpina skidåkningen har också tagit fart men här lyser framgångarna med sin frånvaro till och med för damerna. Hansdotter har inte hittar formen och Maria PH åkte på en skada igen och flera av det framtida laget har problem med skador. På herrsidan har vi bara André Myhrer som kan ta medalj. Det har varit svårt att få fram nya stjärnor och här måste man ta krafttag.

I morgon börjar den stora touren men där är inte alla herrar med och oturligt nog har Halvardsson blivit förkyld och jag vet inte riktigt vilka herrar som startar och vilka som laddar upp på hemmaplan inför VM i Lahtis. Tyvärr tror jag även både Nilsson och Calla får problem att blanda sig i striden mot norskorna som går på astmamedicin trots att de inte har astma. Dopingen är dessutom högt på dagordningen då ryssarna har kört med systematisk fusk och idag kom beskedet att ryssar och rysskor totalt 6 stycket inte får starta i touren. Man blir mörkrädd när man ser hur ryssarna agerat.

Bra sista vecka på året för alla oss som gillar sport och fuskarna måste vi ta avstånd från även om vi väntar på vilket straff som Therese Johaug får för sin anabola läppsalva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.