Alliansens utbildningspolitik slår hårt mot sjukvården

Alliansens utbildningspolitik slår hårt mot sjukvården. Nu diskuteras brist på sjukvårdspersonal köer och patientsäkerhet. Bristen nu beror på den som utbildningspolitik som alliansregeringen förde. Mest besviken är jag på media som inte begriper att man får inte fram kvalificerad sjukvårdspersonal på ett år. Det är så länge den rödgröna budgeten har gällt. Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna röstade mot den första rödgröna budgeten.

Men gå för helsike tillbaka och se hur lite alliansen satsade utbildning för vårdpersonal. Alliansens lösning var privatisering som skulle lösa allt och med lägre skatter. Såg nyheterna i TV 4 igår och där vårdförbundet och ministern möttes och jag tycker det var svagt av ministern att inte tala om det arv man fick efter alliansens åtta år och de som såg reportaget fick inte reda på hur alliansen förstörde sjukvårdsutbildningen liksom många andra utbildningar.

Alliansen har börjat gnälla som fan, mest moderaterna och skyller på regeringen när de själva som är boven i dramat. Det blev tufft för moderaterna när Reinfeldt lämnade in. Nu vill hon samarbeta med SD vilket var otänkbart för Reinfeldt. Det var bättre förr

2 kommentarer

  1. Olle

    Regeringens budgetproposition och prognos för de kommande fyra åren har ett underskott för vård, skola och omsorg på 50 miljarder kronor. Det konstaterar Riksrevisionen i sin granskning. Man varnar för stora framtida försämringar och allvarliga problem i det svenska samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.