Den grå vardagen i kommunfullmäktige(lite ändrad)

Den grå vardagen i kommunfullmäktige och idag var den gråare än någonsin så här i efterskott. I går var det en riktigt fin dag framför TV,n med vintersport och med trav. Om vi börjar med det sista nämligen travet och Prix d’Amérique där storfavoriten Bold Eagle vann hur enkelt som helst även om de verkar ha helt andra kör regler i Frankrike. Bland annat var Daniel Redin inte riktigt nöjd trots att hans stall blev trea, fyra och sexa. Även skidåkningen är och var bra både i längdspåret och utför så det finns chans på medaljer att hoppas på i VM

Idag har det varit kommunfullmäktige som jag tycker i stort sett handlar mest om interpellationer och frågor och beslutsfattandet är inte så lång tid. Det ska även erkännas att man blir tröttare på att sitta och lyssna är när man tidigare skulle svara på en hel av dem. Jag har ju sett på interpellationer i riksdagsdebatten och den är tusen gånger bättre genom sin saklighet Det har också blivit fler partier denna mandatperiod och det är många gånger om det är tveksamt om det är ett ärende som rör kommunen. Vi har också två så kallade politiska vildar vilket innebär att man lämnat det parti man blivit invald på. Att man ska kunna sitta kvar när man lämnat det parti man blivit invald på är ett lagstiftningsfel då vi har partival med personvalsinslag. Jag grovräknade idag och kostanden för löner och arvoden ligger på mer än 35 000 per timme. Jag tycker demokratin ska få kosta men man behöver inte springa upp i samma ämne

Vi hade också en träff kl 7:00 med vår finansminister Magdalena Andersson och hon visade på hur bra det går för Sverige. Tyvärr så är detta svårt att nå ut till folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.