Åsikts och yttrandefrihet gäller även inom…

Åsikts och yttrandefrihet gäller även inom idrotten. Jag tar upp detta idag när jag såg det drev som VK och Lövenbloggen gjorde i går med anledning av den kritik jag har riktat mot en del domare och inte minst mot 0-1 i förra hemmamatchen. Jag mycket förvånad över att en liberal frisinnad tidning börjar ifrågasätta den grundlagsskyddade åsikts och yttrandefriheten. Jag har tyckt att VK gjort ett bra jobb i den frågan även om jag varit kritisk mot en del andra frågor

Jag tar inte upp tryckfriheten som VK har frånsagt sig när det gäller bloggarna och då har man kanske gjort det även för Lövenbloggen. Jag har alltid tyckt om de grundlagsskyddade rättigheterna och förundras mycket över VK,s agerande just i den här frågan.

Politiken där jag varit verksam länge anklagas politiker ibland för att inte följa lagar. Då finns det ett system för att överklaga detta. I ishockey finns inte det systemet för matchen måste gå vidare och där har man inrättat ett straffsystem i efterhand för grova påhopp och för att under matchen kolla om det var mål eller inte.

Björklöven drivs som aktiebolag och den lagen har ett speciellt ansvar för styrelsen i ekonomiska frågor och det ansvaret är alltid enskilt för varje styrelsemedlem ekonomiskt. Man kan visserligen reservera sig mot beslut i styrelsen. Ett felaktigt dömt mål kan få mycket stora ekonomiska problem för en klubb som man inte från styrelsen kan påverka med ett ekonomiskt beslut och ansvar och inte reservera sig mot beslutet i efterhand

Det går inte heller att gissa hur en match gestaltat sig om det blir matchens första mål. Nu är det ingen ide att reservera i styrelsen efter matchen i ett domslut som ger ett mål som inte skulle varit ett mål. Däremot skulle det enkelt gå att döma den som är offside för just offside. Det är bara att chipa båda skridskorna med ett chip för varje spelare och pucken då kan man se vem som är först in i zonen och ingen signal utgår då pucken är inne i anfallszon och avlarmas automatiskt när den går ur zon. Då behövs inga linjemän för tekniken klar säker även red line offside om man ska ha kvar den. Icing bör huvuddomara klara om man alltid är två och man kan ha en person som sköter alla nedsläpp. Man har digital tidtagning i många sporter och resultat ses på tusendels sekund och ett stort problem är borta om man bara vill ,och de duktiga linjemännen idag kan bli domare. Ta hjälp av teknik så man slipper felaktiga beslut

Vk kontaktade domarna i det fall som jag senast skrev om, då VK skulle dreva mot mig. Jag är inte förvånad att de försvarade dina domare men har jag varit journalist skulle jag frågat om man inte får kritisera personer och grupp eftersom man har yttrande frihet i vårt land. Följde matchen till del i går och i början av matchen var det minst tre gånger man tyckte till i referatet att det borde ha varit utvisning och säkert var två av dessa när reporten tyckte att Pantern skulle ha en utvisning.

Nu har jag inte berört Gustav Petterssons utfall mot mig eftersom det var på Lövenbloggen och det kan jag inte säga är VK eftersom man inte tar utgivare ansvar för bloggarna, rätt eller fel vet inte jag. Men kommentarerna har jag numera börjat radera de allra flesta då det är så grova påhopp på främst andra. Jag tycker att de helt borde tas bort det gör man inte trots att ansvarig utgivare hjälp mig spärra en del men jag tror inte de vet om detta för dessa flyttas bara till skräpposten.

Jag har en gedigen bakgrund som indrottsledare och har erhållit Riksidrottsförbundet största förtjänsttecken och känner till både stadgar och tävlingsregler och där varit alkoholkontrollant då vi införde ett förbud mot alkohol under tävlingarna när vi inte fick kalla det doping. Det var RF inte ville kalla det doping så vi införde det i våra tävlingsbestämmelser med samma straffskala som för doping. Var med om stadgeändringar men aldrig något som skulle begränsa föreningsfriheten, yttrandefriheten eller åsiktsfriheten. Det var då helt otänkbart både för förbunden och RF

Jag undrar så här på slutet vad domarna säger om de domartavlor som ständigt visas om och om i Tv kanalerna inkluderande tidningarnas Tv repriser på felaktiga domslut. Det är därför jag påstår att detta var ett drev mot mig personligen och inget annat. Jag säger vi är inte lika inför media.

10 kommentarer

 1. johansson

  Det är mycket snack om att robotar skall sköta åldringar, förarlösa bilar o.s.v. så varför skulle inte robotar kunna vara ishockeydomare då kan man få garanterat opartiska domare med ögon i nacken, det finns nog en hel del som kan utvecklas inom domargebitet

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men man kan ju ta tider så visst går det om viljan finns att få elektronik som kollar offside för där ska inga bedömningar till bara vem som är fört in i zon pucken eller spelaren. Effektivisering och lite efter sin tid är idrotten i dessa fall trots att domarkostnader är mycket höga

 2. Pingback: Holmlund får säga vad han vill – men är det lämpligt? | Lövenbloggen

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Gå in och läs min blogg på VK och mitt svar på Lövenbloggen där jag säger att jag inte kommenterat Lövenbloggen som är Gustav Petterssons privata som alla andra bloggar. Den ansvar inte VK för inte ett dugg. Mina kommentarer gällde att VK angriper grundlagens gällande regler om åsikts och yttrandefrihet. Men som sagt vad jag kommenterat på Gustav blogg av får du läsa där och han har gjort som många andra gör i denna kommentar han håller sig till ämnet som han kommenterar på bloggen. Vet inte vad det syftar till för i vanliga fall kommenterar jag aldrig de som far utanför ämnet. Minh blogg handlade om hur en tidning som kallar sig liberal ifrågasätter grundlagens bestämmelser om yttrande och åsiktfrihet

 3. Johan

  Du må skriva inlägg i denna blogg i egenskap av enskild person men eftersom du har ett uppdrag i Löven så är det ditt ansvar även som enskild person att verka för Lövens bästa. Det du gör i egenskap av enskild person i det publika kommer att förknippas med ditt uppdrag inom Löven. Det går inte att komma ifrån. Det är alltså inte lämpligt att skriva som du gör. När du tar uppdrag i en verksamhet som Löven så ger du praktiken upp lite av din frihet som enskild person. Det fungerar så. I det läge Löven befinner sig så behöver inte föreningen ovänner utan vänner. Det får man inte när företrädare angriper aktörerna i verksamheten. Du har din frihet men använd den ansvarsfullt!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Alla som skriver bloggar gör det som enskild person det är helt säkert och framgår av VK,s regler. Till och med Lövenbloggen har Björklöven inte ett djäkla dugg med att göra och inte andra bloggar som reportrar på VK skriver till och med Olov Nordebros. Vill du kan du går in på VK och hitta reglerna. VK har ju skrivit ifrån sig som ansvarig utgivare vilket jag trycker är märkligt och inte säkert håller om det skulle bli juridik. VK reportrar kan skriva en på en artikel där Näslund är ansvarig utgivare och en på bloggen som är bloggarens ansvar

   • Johan

    Reglerna är så, det vet jag. Min poäng är att det du skriver som enskild person kommer att förknippas med Löven av läsarna. Läsarna uppfattar att du som enskild person och som styrelseledamot kritiserar domarna kraftfullt.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     En blogg är alltid den enskildes blogg och till och med Löven bloggen är inte Lövens utan Gustav Petterssons. Jag har fått tåla kritik ibland snedvriden av VK då de i många år inte gillat att jag kritiserar dem. De gjorde ett brott när de påstod saker om ett svar som jag hade på Igor Jonssons blogg men förundersökningen mot mig lades ner. De tål ingen kritik som helst men jag är också övertygad om att de gräver sin egen grav på det sättet. Däremot kan jag tala om för dig att jag har inte fått en enda synpunkt på att jag har fel om de domare jag kritiserat. Så har det alltid varit och varför får man inte prata sanning om vad man tycker om domarna. Löven bloggen de släpper fram hur mycket kränkningar som helst

 4. Lk

  ”tekniken klar säker även red line offside om man ska ha kvar den.”

  Red-line offside är för fasen borttaget sedan nästan 20 år tillbaka, vad menar du med ”ha kvar den”?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Visst är det så därför borde den bort, skulle gynna snabba uppsepel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.