Dags att fastighetsverket vaknar

IMG_1703

Dags att fastighetsverket vaknar

Dags att fastighetsverket vaknar. Såg ett inslag i SVT Västerbotten då de funderade på att överklagande byggandet på kajen för de nya husen skulle skymma att residenset inte kunde se vattnet. Men de gör de inte idag på grund av träden. När jag flyttade till Umeå 1959 var det fullt med hus efter älven men förråd och magasin. Umeå hade en inre hamn som gick minst till Skarinska fabriken som idag är en del av Konstnärligt campus.

Det har varit upp tidigare som ett motiv att inte bygga efter kajen. De bilderna ni ser här är från 1965. De byggnader som Gert Wingård höjer älven och älvstrandens attraktionskraft betydligt. Jag hoppas att politikerna följer tjänstemännens förslag och ger bygglov. Jag tar mig friheten att säga att jag tycker Umeå blivit en mycket vackrare stad efter allt byggande som kommit till efter älven. Särskilt när det blivit mörkt och alla lampor som lyser upp hela älven.

Sedan tyckte jag det var magstarkt av Statens Fastighetsverk att hota med en överklagan för man inte får den utsikt man har nu och som man haft ett 30 tal år men när började bygga upp staden efter brand såg aldrig landshövdingarna vattnet i älven. Synd att reportrarna inte tog reda på hur det sett ut förut i området då har de varit svarslös

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.