Bra att få ”Sanna” Gideonsson som 1 majtalare

Bra att få ”Sanna” Gideonsson som 1 majtalare. Susanna som hon egentligen heter bor i Stöcke söder om Umeå och är ordförande i Handelsanställdas förbund där hon för några år sedan efterträdde Skellefteåbon Lars-Anders Häggström. Hon valdes dessutom in som ersättare i Socialdemokraternas verkställande utskottet vilket självklart är bra för länet att ha en ledamot som sitter i toppen av Socialdemokraternas ledning med Stefan Löfven i spetsen.

Jag tycker det är roligt att hon detta år får tala i sin hemkommun i Umeå, jag säger hemkommun eftersom hon bor här och därmed skattar här. Tyvärr har hon inte kunnat vara så aktiv hemma i partiet då det är så länge sedan hon jobbat här i Umeå, men hon var under en tid distriktsombudsman i SSU. Jag känner henne mycket väl och hennes fackliga engagemang och hon blev anställd som ombudsman i Handels centralt med placering först i Söderhamn och sedan Luleå , sedan i mitten av 2000 talet till förbundskontoret och blev förbundets vice ordförande 2006 och dess ordförande augusti 2014.

Jag har alltid gillat ”Sanna” och det jobb hon utfört och de strider hon vunnit fackligt och dessutom började hon jobba tidigt och gick med i facket. Handels är ett förbud inom ett kvinnodominerat yrke där deltider snarare är regel än undantag. Som sagt jag tycker ni ska ställa upp och gå i förstamajtåget och lyssna på Susanna Gideonsson får tala hemma i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.