Anders Forss vill att Landstinget stänger BB i sommar…

Anders Forss vill att Landstinget stänger BB i sommar. Det finns ingen annan lösning om han ska ha igenom sitt förslag om att alla ska ha 4 veckors sammanhängande semester. Jag vet att landstinget gjort allt dom kan för att kunna ha tillräckligt med barnmorskor för att ha semester 4v men det går inte. Då är det något BB som måste stängas några veckor och då får de födande kvinnorna transporteras till det BB som har öppet med full bemanning. Personal måste då också jobba på ett annat BB. Inget roligt besked men folk finns inte att få tag i. Ett hård angrepp är det också på landstingets tjänstemanna ledning

Skulden till personalbristen ligger främst på alliansen som hade ansvaret för utbildningen fram till och med 2014. Anders Forss har tagit som sin huvuduppgift att skada det Socialdemokratiska partiet och nu de som har ansvar för landstinget. Jag tycker detta visar på vilken sorts Socialdemokrat han är och vad gör arbetarekommunen och partidistriktet åt en person som på detta sätt skadar partiet. Jag vet att man gjort allt för att lösa personalsituationen inom BB verksamheten men den är speciell liksom inom akutsjukvården för där går den verksamheten går inte att stänga som verksamhet som planeras. Är det någon som tror att man gör detta bara för att djävlas med folk. Det tror inte jag i alla fall och självklart hålls politiken informerad.

5 kommentarer

 1. O LINDSTRÖM

  Stopp- och belägg !
  Det var den socialdemokratiska regerings förespråkare som såg till att läkare- och sjuksköterskor som fick dåliga löner och ersättningar, dessutom under Perssons tid så utbildades alldeles för få läkare (endast 270 läkare utbildas)

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Under S regeringstid la sig aldrig regeringen i lönesättningar. Det är mellan arbetsmarknadens parters ansvar

 2. Kim

  Kan en möjlig lösning vara att betala generöst till de som väljer att jobba på sommaren och på så sätt ge en morot?

  Ang bristen så är dte inte bara utbildningen. Alla politiska partier har samfällt ordnat allt sämre arbetsförhållanden samtidigt som lönerna släpat. Hur får man då folk att VILJA utbilda sig till yrket?

 3. Lars Flemström

  Forss lägger fram alla möjliga förslag, men vill inte kännas vid konsekvenserna av förslagen, om de skulle genomföras. Så agerar ingen seriös politiker, som inte har tänkt sig att ständigt tillhöra oppositionen. Men i så fall har han väl ändå valt fel parti?

  Må så vara att de flesta barnmorskor fortfarande är kvinnor, men Forss’ agerande är manschauvinisten som försöker styra över kvinnor och bestämma i en typisk kvinnofråga i enlighet med manliga värderingar. Barnmorskor är till för barnen som ska födas och kvinnorna som ska föda. Har man valt det yrket, är det vad man har att rätta sig efter.

  I mitt yrke (jag har haft flera) som djurskötare i lantbruket har jag stått närmare födandets mysterium än de flesta andra män, fastän det bara har handlat om djur. Jag har varit med om tragedier och sett obeskrivlig sorg över en dödfödd kalv. Kon dog av sorg. Fastän jag inte alls var skyldig till det enligt lantarbetareavtalet återvände jag alltid till arbetsplatsen, när en ko skulle föda, ifall något skulle gå snett.

  Det är oerhört brutalt att göra detta till en facklig stridsfråga, när det gäller människor, och det är en man som söker strid mot alla kvinnor. Nog för att jag har reagerat mot Forss’ fyrkantighet många gånger, men detta är dock första gången som jag blir verkligt upprörd. Jag har även haft andra yrken, där jobbet har gått före lagar och avtal, när man enligt samma lagar och /eller avtal, har varit skyldig att ställa upp under schemalagd fritid.

  Detta gäller även andra yrken. Exempelvis har poliser ingen rätt att underlåta att ingripa för att förhindra brott och /eller skydda allmänheten, inte ens när de har semester. Därför har jag svårt att uppfatta Forss´agerande som annat än uppvigling till arbetsvägran. Jag förmodar att Vårdfacket kommer att ta den här frågan till Arbetsdomstolen, om det så råder minsta tvivel om att arbetsgivaren har rätt. Kanske kan man komma fram till en förhandlingslösning, som ger berörda barnmorskor någon form av kompensation.

  Om man ser till de lösningar, som man har valt i andra delar av landet, där avstånden mellan sjukhusen är kortare, är det inte alls säkert att VLL har valt den sämsta lösningen, ens sett ur ett snävt fackligt perspektiv. Och vilka skulle drabbas om VLL skulle dra igång en löneinflation, som Forss ser som en lösning inom Västerbottens län, för att locka barnmorskor från andra delar av landet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.