Saudiarabien är också en diktatur

Saudiarabien är också en diktatur. Just nu pågår en debatt både i Sverige och Norge om länderna röstade för att ge landet en plats i FN Kommisionen för jämställdhet. Norge talar inte heller om eftersom omröstningar är hemliga. Det tycker jag är märkligt att FN har den typen av regler som borde tas bort.

Nu slår Esam Abid Al-Thagafi, som Saudiarabiens ambassadör, tillbaka mot de som stämplar hans hemland som kvinnoförtryckande. Han skriver att kvinnor i Saudiarabien är privilegierade och ekonomiskt självständiga. Till skillnad från i Norge […] tar mannen det ekonomiska ansvaret, även om kvinnan jobbar och tjänar lika mycket som honom.  Han säger att kvinnor som jobbar blir fler och de har rätt att neka att giftas. I Saudiarabien får inte kvinnor köra och då säger han. Men i stället har de privata chaufförer som kör dem vart de vill. 

Ja det är ett fruktansvärt land som helt saknar demokrati och är ett land ofta använder dödsstraff. Man kan undra vad de kan tillföra i FN kommissionen för jämställdhet att gör för jag tror det är svårt att få dem att ändra sitt tankesätt för de vet helt säker på hur vi och många andra ser på jämställdhet. Jag har tagit upp detta i bloggar tidigare att har mina sympatier som tror att landet är en stor finansiär av IS för någon finansierar dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.