KD har gått ut med ett riktigt röstfiske

KD har gått ut med ett riktigt röstfiske. KD införde pensionärsskatten när man införde jobbskatteavdraget när alliansen styrde landet. Nu vill man ta bort den och man vill till och med höja momsen som ska ge en intäkt på 16,7 miljarder Pensionärsskatten är nästan på 13 miljarder. En pensionär som har en pension på 18000 får då 463 kr mer i plånboken. Resten av momshöjningen ska gå till höjt bostadstillägg och primärvården.

Det här är egentligen bara ett röstfiske för hamna över 4%. Jag säger röstfiske eftersom KD har önskat att alliansen ska lägga en gemensam budget och ingen ska inbilla mig att man får med alliansen på att höja skatten med 16 miljarder. Det här är ju inte alls något som alliansen drivit och jag tror inte heller att KD avstår att vara kvar i alliansen därför är detta inget annat än ett röstfiske även om jag alltid tyckt att denna straffskatt på pensionärerna ska bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.