Årets Svenska Travhelg på Solvalla

Årets Svenska Travhelg på Solvalla. För oss som gillar trav är det i helgen som är pricken över i et som avslutas i morgon med elitloppets final. Men först är det V75 även i dag med många fina lopp. Det startar med riktigt fina lopp 20 i ett där det är tre raka kval i sweden Cup över sprinterdistans där de tre första går etvidare till final. Jag kommer att gardera dessa lopp ordentligt för det ser svårt ut.

Sedan följer V75 som inleds med en jättefavorit med Wild Honey som körs av Örjan Kilström. Sedan är det finaler i de olika klasserna och V75 avslutas som vanligt med kraftprovet Harper Hanovers lopp över 3140 meter med en favorit som heter SAUVEUR som körs av Björn Goop och har 40 meters tillägg. Jag tycker det ser svårt ut och ger därför inga andra tips än att gardera flitigt och jag rekommenderar att gå och köp en andel i något andelssystem.

I morgon är det också V75 och där ingår kvalen till Elitloppet där i det första kvalets ställs franske kanonen Bold Eagel mot DELICIOUS U.S som körs av Örjan Kilström. Jag tror nästan att Örjan lyckas hålla innerspåret då han har ett lägre startnummer och då blir det en kamp och kanske ett världsrekord. Man ska inte glömma bort Resolve men 8:e spår är inte bra för Åke Svanstedt men hoppas han går till final. Bold Eagel kan få det jobbigt speciellt när det är kortlopp. Jag tror jag tar med båda hästarna på V75 kupongen.

Det andra kvalet ser svårare ut men där startar Nuncio som också körs av Kilström. Där finns även kanoner som UP AND QUICK som körs av Frank Nivard, PROPULSION som får Johan Untersteiner i sulkyn TIMOKO där Björn Goop som vanligt håller i tömmarna. Ett svårtippat lopp men bra och även här rekommenderas åtminstone dessa på kupongen. De andra loppen ser svårlösta även om det i första V75 avdelningen finns en storfavorit som heter GLOBAL UN POCO och körs av Erik Adielsson. Svåra lopp båda dagarna och det finns nog chans att utdelningen på V75 stiger. Morgondagen avslutas med Elitloppets final och jag lovar att det blir ett sevärt lopp strax före kl 18:00. Lycka till med spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.