Det är klart att både Europa och världen…

Det är klart att både Europa och världen ändras. Det har varit de stora flyktingströmmarna som ställt till en del förändringar. Eu har bland annat inte kunnat komma överens om en solidarisk politik för mottagandet där Tyskland och Sverige tagit emot mest flyktingar. Den yttre gränsen för EU klarade inte av anstormningen och som det ser ut nu verkar flyktingströmmarna ökat.

USA förändras i botten med en ny president Donald Trump där mycket ännu inte klarlagts om ryssarna varit med och påverkat valet. Hela Vita Huset är mer eller mindre inblandad i en Såpopera. TV visade senast i går vilka det är som styr i USA, en person kallades till och med president. Så har vi Storbritannien och deras folkomröstning om att lämna EU. Jag hittade än en gång en artikel i Omni som jag inte kan låta bli att citera. Nedan ser ni artikeln

Den tyska förbundskanslern Angela Merkels uttalande att hon inte längre ser USA och Storbritannien som tillförlitliga partners innebär ett enormt skifte i politisk retorik och i relationerna mellan Tyskland och USA. Det skriver Washington Posts Henry Farrell i en analys.

Det samarbete som inleddes för 70 år sedan, när Nato bildades, syftade bland annat till att knyta ett band mellan USA och Tyskland. På så sätt ville man undvika händelseförlopp lika de som föregick första och andra världskriget. Dagens utspel innebär ett avsteg från det och ett medvetet steg mot ett mer självständigt Europa, skriver Farrell.

Hennes temperament är motsatsen till Trumps. Hon är mycket försiktig. Det här var inget impulsivt utspel. 
The Economist har en annan tolkning. Visserligen var Merkels ord en passning mot USA och Storbritannien. Men framförallt var de riktade till en inhemsk publik och hennes främste motståndare i höstens förbundsdagsval, socialdemokraternas ledare Martin Schulz.
Utländska betraktare förstår sig inte på Merkel. Hon är inte drottningen av Europa, och hon har ingen längtan efter att vara det. Hon är en inhemsk ledare , skriver tidningen.

2 kommentarer

 1. Ville-Valle

  …du Lennart Holmlund har säkert följt med i bloggdebatten om din partibroder Anders Forss ”omoraliska” affärer (som han själv uttrycker det) i Malaysia med omnejd. Anders Forss påstår att han informerat S-partiets ledning i Umeå om sina smutsiga affärer men han vägrar att svara på frågan vem eller vilka inom S-partiets ledning han informerat nu när han ska göra politisk S-karriär i Umeå. Har du Lennart Holmlund fått någon redogörelse av Anders Forss om hans omoraliska affärer i Malaysia…?
  Anders Forss vägrar också att svara på frågan om hur många miljoner/miljarder kronor han hjälpt till att undanhålla från dessa länders välfärd med sina omoraliska affärer. Har du Lennart Holmlund någon information om hur mycket pengar det rör sig om.
  Anders Forss vägrar också att svara på frågan om hur mycket han själv skott sig på dessa omoraliska affärer i Malaysia. Pengar som han nu ska använda i sin socialdemokratiska personvalskampanj i Umeå. Anser du Lennart Holmlund att Anders Forss ska redovisa för väljarna sina inkomster från sin omoraliska affärer…?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Nej jag pratar inte med honom och läser inte hans bloggar, annat än någon enskild gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.