Tiden är snart över för Kindberg Batra

Tiden är snart över för Kindberg Batra. Det verkar som att M-topparna tröttnat på ständigt sjunkande opinionssiffror och vill nu få bort Kinberg Batra. Tunga företrädare i Moderaterna vill få bort Anna Kinberg Batra från partiledarposten före valet, skriver både Dagens industri och Expressen. Skulle tippa att de är rätt så nära sanningen. Kritiken handlar om partiledaren och partiledningens kommunikation. Kritiken sägs vara starkast i Stockholmsområdet där många moderater vill att hon avgår frivilligt. Enligt Expressen presenterade analyschefen ett skräckscenario där man tappat mycket i väljarstöd.

En som inte är förvånad över kritiken mot Kindberg Batra är Expressens politiske kommentator, K.G Bergström. han är snarare förvånad att man visat tålamod så länge mot henne. Däremot sägs inget om varför förtroendet rasat så mycket. Bergström säger att det behövs inte särskilt många faktorer för att partiledare ska tappa medlemmarnas förtroende. Bergström säger i Expressen ”jag tycker att usla opinionssiffror räcker väldigt gott för att en partiledare ska överväga sin situation och andra ska börja fundera över vad de ska göra för med såna siffror tappar även de sitt uppdrag” Vi får nog vänta och se vad som händer på partiledareposten och inom alliansen. Lööfs chanser blir större och större

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.