Smutsigaste argumenten jag varit med om

Smutsigaste argumenten jag varit med om. Jag kan inte säga annat efter 30 år i kommunen och då menar jag inför debatten om att sälja ut 10% av AB Bostadens bestånd. Det spreds lögner både via sociala medier och som media vidarebefordrat utan att gå till källan. Jag tar ett exempel en gång till och som enligt Berno Jonsson Svt som skrivits av kollegan Arne Muller när jag berättade om felet de hade på hemsidan om Bostadens skuld

Så här skrev man på nätet
Bostadens ekonomi i toppen
Boverkets sammanställning visar att Bostaden äger fastigheter värda ca 11 miljarder kronor och har lån på 2,5 miljarder. Assar Lindén, jurist på Boverket, menar att Bostaden måste förklara varför försäljning skulle vara det enda alternativet.Bostadens ekonomi i toppen.

Nu har jag skummat igenom rapporten med det där som skrevs på SVT hittar jag inte i rapporten.

Vem har gett denne Assar Linden uppgifterna om ekonomin blir första frågan då uppgifterna inte stämmer Svara på detta Arne Muller. Läser man Bostadens årsredovisning då har man sett att Bostadens skulder är i stort sett 4 miljarder och inte 2,5 som det stod i reportaget. Ansvarig utgivare är SVT och de måste kolla källor och det fanns i årsredovisningen för 2016 Nu hoppas jag att det är SvT som gett Boverkets Jurist uppgifterna och därför fått det svar man fick. Däremot kan och ska inte Boverket lägga sig vad en kommun gör för det handlar även om hur mycket en kommun får låna. Hur man kan svara som han gjort är obegripligt och på vilket underlag.

En annan fråga som florerat är hur ägarförhållandet ser ut i det köpande bolaget och även där har Svt varit i farten med felaktiga uppgifter utan tagit det från ett annat bolag nämligen Heimstadens AB som är norskt och inte av det köpande Bolaget Heimstadens Bostad AB.

Alla felaktigheter kommer från grupper och partier som är mot försäljningen och de kan man självklart få vara men håller er till sanningen och inte minst partier i Fullmäktige. Ingen av dessa erkände under fullmäktige att de spridit de rena rama lögnerna. I kampanjen mot försäljningen förekom även falska affischer och uppringningar om lögner vad företaget som köper bolaget skulle göra efter köpet. Andra lögner och skrämselpropaganda har florerat om att de ska göra mycket stora hyreshöjningar trots att de ska ha samma hyressättningssystem som bostaden och förhandla med hyresgästföreningen. Länkar till olika sajter och nyheter som inte var om rätt bolag. Hyressättningen och förhandlingar är lagreglerade.

Att både V och Mp tror att bostaden ska klara både att öka byggandet och klara av det underhåll som finns visar på att de kan inget om ekonomi och de lyssnar inte på att kommunen och att internbanken får inte låna hur mycket som helst och det finns investeringar som måste göras om hela kommunen ska leva och det gäller främst vatten och avlopp men det finns oerhört många förskolor som måste till liksom andra skollokaler men även äldreboenden i olika former som finns och som Bostaden nu får bygga

Självklart kan vi ha olika uppfattningar men att använda lögner det är ett direkt hot mot demokratin och på samma sätt är det med media om man inte kan läsa en årsredovisning och inte gör källgranskning.

Jag såg dessutom i gårdagens VF att liberalerna föreslog en skattehöjning. Jag var närvarande hela tiden och hade läst liberalernas budgetförslag och det var entydigt att de hade oförändrad skatt. Däremot såg jag inget om att alliansen i Umeå spruckit och att man inte enats om en gemensam budget och inte heller var ense om ett enda uppdrag.

3 kommentarer

  1. Olle

    MP och V och ekonomi är en katastrofal kombo. Trots att Nasser är civilekonom har han svårt att hålla reda på kredit och debit. Men han tycker väl att skattebetalarnas pengar inte är hans ,lätt då !!

  2. Sixten Jonsson

    Västerbottens nytt är inget nyhetsprogram utan en propagandakanal för extremvänstern och jag fattar inte att ni som har inflytande inte agerar i och tillsätter en chef som ger Västerbottningarna nyheter istället . Hur många trot du vägrar att medverka i dessa löjeväckande nyhetsprogram?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.