Det går sämre och sämre för alliansen

Det går sämre och sämre för alliansen. Nu har det kommit en ny undersökning från Sifo och stöd för dem minskar och är det lägsta sedan senaste riksdagsvalet. Siffrorna kommer från den sammanvägning av olika mätningar som Sifo gjort åt Ekot. Nu har alliansen 38% i stöd medan de rödgröna har 40,5 %.

Om man nu kan lita på V för de hotar att hoppa av om de inte får som de vill. Då är det väl lika bra att ta ett nyval. Det är typiskt V att hota. Jag tror inte på att samarbete med V och det bör nog ta slut. Tror att det är lättare att nå en blocköverskridande överenskommelse om man sätter V på läktaren. Orsaken till alliansens tapp beror till största delen på moderaternas tapp som tappat var tredje väljare. Minskat väljarstöd för Alliansen

Så här ser det ut Svensk väljaropinion i juni. Siffrorna är en sammanvägning av juni-siffrorna från fyra institut: Novus, Kantar Sifo, Ipsos och Demoskop.

Moderaterna 16,3 (-0,3)
Liberalerna 6,0 (+0,1)
Centerpartiet 12,7 (-0,2) Kristdemokraterna 3,0 (-0,3)
Socialdemokraterna 28,4 (+0,8)
Vänsterpartiet 7,9 (oförändr) Miljöpartiet 4,2 (+0,3)
Sverigedemokraterna 18,6 (oförändr)
Feministiskt initiativ 2,1 (-0,2) Övriga 0,9 (-0,1)
Ja det här ser spännande men jag har svårt att förstå om dessa sammanvägningar är mer att lita på tex. Sifo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.