Ebba hon tvingas bara att ligga inne

Ebba hon tvingas bara att ligga inne

Ebba hon tvingas bara att ligga inne. Orsaken är att i Långvattnet har det kommit för många djur som kan tro att hon passar bra som föda. Det har dessutom i helgen varit mycket kallt och blött knappast över 10 grader förutom förmiddag midsommarafton. Vi har haft en räv som stryket runt tomten och besökt komposten i många år och i helgen dök även en rävvalp upp och på midsommardagens kväll när jag trodde det var den unga räven som jag skulle ut och köra bort vart det stor grävling som var där

Ebba är för snäll och litar på alla och ska styrka sig mot dem så hon skulle bli en lätt fångst för den vuxna räven och grävlingen om hon var ute. Vårt zoo här hade också besök om en liten flock änder av den större sorten så nu väntar vi snart på att få se björnen. Han finns i närheten för han har flera år i rad skitit på min gångväg till potatislandet, men aldrig lyckats få se den.

Nu är det hög tid om jag ska få potatis och bär och grönsaker att det blir varmare. Vi har även gjort avverkningar så jag har hyrt vedkörare och väntar på att han ska göra hem den så jag får såga och klyva och ev snygga till lite i skogen när avverkningarna skett

9 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Tror inte hon gillar det. provade med en sådan där kattsele men hon blev galen och lyckades ta sig ur

 1. Caanita

  Du bör ändra din presentation på FB, nu när det kommit ett nytt husdjur. Ebba vill säkert bli omnämnd, eller är hon bara tillfällig gäst?
  Vad tycker Moses, han har väl varit ensam kisse nu en längre tid och kanske är måttligt imponerad?

 2. Caanita

  Ursäkta mitt slarv, jag skrev ”ändra din presentation på FB” jag menade naturligtvis här på din blogg.

 3. Olle

  Ja inte är det lätt med husdjur när vilddjuren stryker runt husknuten ,då hoppas jag politikerna lyssnar till de fårägare som fått sina får dräpta och sargade av statens vilt framför allt Vargen. Och att inte våga släppa ut ungarna i trädgården längre. Inget problem här i norr än !!! I dessa trakter verkar djurrättsaktivister få styra före staten med sina överklagande trots det är bestämt i riksdagen stammens storlek

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig i stort sett. Min svåger fick sin hund ihjälbiten i Ringvattnet i Jämtland och det tog lång tid innan länsstyrelen bestämde sig för den fick avlivas. Jag skrev i en blogg att jag tyckte det var slöseri med skattemedel det man gjorde i byn och att han borde få skjutas. En person hotade mig om detta och jag tyckte att de som hotade människor till livet i skydd av veganer. Han blev då dömd i alla fall, men media de tyckte att jag var en knäppgök som sa om det som hände i Umeå. Det tog slut

 4. Olle

  Vissa falanger inom Veganrörelsen/djurrättsorganisationer bör klassas i vissa fall som terrorister om man tittar definitionen terrorism.

  Internationellt etablerade definitioner av terrorism inkluderar endast de handlingar som har som syfte att skapa skräck, vilka utförs för att uppnå ett ideologiskt mål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.