Snart har Mosul befriats från IS enligt USA alliansen

Snart har Mosul befriats från IS enligt USA alliansen. Vi får verkligen hoppas att det stämmer och därmed skulle IS vara besegrat. Tyvärr finns väl många av deras krigare kvar i livet och vara beredda att hämnas vi attentat. Nedan citerar jag en artikel från Omni som handlar just om att IS ska kunna besegras snart

”Befrielsen av IS-belägrade Mosul är bara dagar bort, uppger Ryan Dillon, talesperson för den USA-stödda alliansen, för CNN. Men enligt Dillon väntas fortfarande en svår kamp  innan styrkorna återtagit de sista delarna av staden.
Bilden bekräftas även av de irakiska styrkorna. -Inom de kommande dagarna kommer vi tillkännage den slutgiltiga segern över Daesh, säger irakiska generallöjtnant Abdulghani al-Assadi till AFP. Detta efter att kurdiskarabiska alliansen SDF i går återtog Nurimoskén  där IS utropat sitt så kallade kalifat  vilket beskrivs som en stor framgång i kampen om att återta staden från terrororganisationen. Slut citat från Omni.

Däremot har jag så svårt att se att det därmed skulle vara slut på strider och oroligheter i området. Det som började vad man kallade den arabiska våren har gjort att vissa diktaturer försvann medan nya uppstått. Libyen har efter Khadaffis fall mer eller mindre blivit en anarki och ett laglöst land. Inte mycket bättre i Marocko eller Egyptien och i flera andra länder i norra Afrika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.