Jag valde fel justitieminister har Donald Trump sagt

Donald Trump valde fel justitieminister. Han har sagt till New York Times’ att ha Dskulle aldrig ha valt Jeff Sessions till justitieminister om han vetat att Sessions tänkte ställa sig utanför utredningen om Rysslandskontakter.
– Jeff Sessions tar jobbet, börjar arbeta och diskvalificerar sig sedan. Det är ärligt talat väldigt orättvist mot presidenten, sade han

Hade Sessions redan innan sagt att han hade tänkt förklara sig som jävig i utredningen menar Trump att han hade svarat: ”Tack Jeff, men jag kommer inte att välja dig”.
I den senatsutfrågning som föregick Sessions godkännande som justiteminister berättade han inte om de egna möten med Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak som han hade haft. På grund av de mötena har Sessions sagt att han inte kommer att vara inblandad i att övervaka utredningen om ryska kopplingar till presidentvalet.

Det var intressant vad Trump säger att han bara skulle anställas för att sköta detta med alla anklagelser om rysskontakter. Det kommer nyheter i stort sett varje dag om Trump och han agerar som en nybörjare. Hur länge ska han kunna sitta kvar. Nu ska hans son höras i ett utskott om hans kontakter med ryssarna.

Nu finns nya uppgifter om mötena mellan USA:s justitieminister Jeff Sessions och Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak.
Kisljak har nu sagt att man diskuterade de båda kampanjrelaterade frågor under presidentvalskampanjen förra året, tvärt emot vad Sessions hävdat.

The Washington Post skriver att Kisljak gav denna information till sina chefer och att uppgifterna snappades upp av amerikansk underrättelsetjänst, enligt anonyma källor. Sessions har kallat anklagelser om oegentliga rysskopplingar för en ”skrämmande och avskyvärd lögn”. Även efter tidningens uppgifter står han fast vid att han aldrig haft några samtal med ryska företrädare om valkampanjen, enligt justitiedepartementets talesperson Sarah Isgur Flores. Det ser ut som om allt runt vita huset är lögner än dit och än dit. Vi kommer aldrig någonsin få veta sanningen så är det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.