Alliansen beter sig som barn i sandlådan, misstroende förklaringar ska inte användas för att man ogillat politiken

Socialdemokraterna anmäler alliansen. Man anmäler den förra Alliansregeringen till Konstitutionsutskottet. Motivet är att man vill veta om ministrar i den dåvarande regeringen godkände Transportstyrelsens kritiserade outsourcing. Det tycker jag att Hans Hoff gör rätt för det är helt klart att regeringen godkänt när man lade ut it-registren externt och ansvarigt statsråd var Elmsäter-Svärd. Vänsterpartiet KU-anmäler den tidigare regeringen för outsourcingen.
Alliansen kan inte frånsäga sig sitt ansvar då det var de som tog beslutet om outsourcingen.

Jag tycker att det är konstitutionsutskottet som granska om man följer de regler som är antagna. Misstroendeinstrumentet har det gått fel i då man tidigare funderat att anmäla regering för att man tycker det är fel politik och det har väl aldrig varit meningen. Det känns precis som om det är desperata åtgärder från moderatledaren som förtroendet rasat för. Hoppas att man ser över reglerna hur det instrumentet ska användas och inte bara hamnar i pajkastning främst från moderaternas sida. Det skadar demokratin. Jag litar på att när Löfven säger att Hultkvist inte gjort något fel enligt konstitutionen ska han inte kunna straffas av maktgalna moderater som på alla sätt vi gå styra med SD

En kommentar

  1. Micke

    Aldrig någonsin sett så oseriösa politiker som dagens alliansledare.

    Dagen efter man lämnat in misstroendevotum mot Försvarsminister Hultquist får man kalla fötter och försöker ta sig ur björnsaxen man satt sig i. Att pajasar som Åkesson SD och Busch-Thor KD vidmakthåller misstroendevotumet mot Hultquist är dock inte oväntat, de är inte trovärdiga överhuvudtaget.

    http://www.vk.se/2058544/kallor-alliansen-forsoker-dra-sig-ur-2

    Svenska folket kommer döma dem hårt vid nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.