Det byts ut folk runt Trump hela tiden trots att det bara gått 6 månader

Det byts folk hela tiden nära Donald Trump. De flesta får nog kicken men några tröttnar. Nu har en viktig person fått lämna Vita huset nämligen stabschefen Reince Priebus. Det presenterade Trump på sitt Twitterkonto, dagen efter att Vita huset-chefen Anthony Scaramucci kallat Priebus för “en jävla paranoid schizofren” i ett mycket uppmärksammat telefonsamtal med en reporter på The New Yorker.

Scaramucci har också insinuerat att Priebus har läckt uppgifter till pressen.
På Twitter riktar Trump ett tack till Priebus. ”Vi har åstadkommit mycket tillsammans och jag är stolt över honom!” Men han var trots detta ett mål för Trumps missnöje och det sägs att han satt upp deadlines för att reda ut den turbulens som är runt vita huset. Politico skriver att uppgifterna går isär om huruvida Priebus sparkats.

Ny stabschef blir ministern för inrikessäkerhet, generalen John Kelly.
Trump har flera gånger kallat Kelly för ”en av mina generaler”, de tre högt uppsatta militärer som Trump rekryterat till sin administration, rapporterar New York Times.

Trump har också haft nya misslyckanden med att riva upp Obamacare, åkt på ett andra bakslag på torsdag kväll svensk tid när senaten som väntat röstade emot ytterligare ett förslag som skulle upphäva reformen utan att ha en ersättande lag på plats. Det nya förslaget är närmast identiskt med en lag som röstades igenom i kongressen för två år sedan men som dåvarande president Barack Obama lade sitt veto mot. Alla demokrater och sju republikaner röstade nej.

Utfrågningen av Trumps svärson har också varit i veckan som gått. I måndags förhördes Jared Kushner, ut av senatens underrättelseutskott om sina kontakter med ryska företrädare. Kushner är Ivanka Trumps make och rådgivare i Vita huset som är numera en typ av familjeorganisation. Förhöret handlade om ett möte i juni 2016 med en rysk advokat, som påstås ha kopplingar till Kreml, och som skulle ha skadlig information om Hillary Clinton.

Trumps son, Donald Trump jr, har bekräftat att mötet ägde rum men påstår att advokaten inte hade någon information av intresse. Även Kushner och Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort deltog på mötet. I onsdags var Trump jr och Manafort kallade att vittna inför senatens rättskommitté i en öppen utfrågning. Misstankarna om samröre mellan personer i Trumps stab och den ryska regeringen – som amerikanska underrättelsetjänster anklagar för att lagt sig i det amerikanska valet – har hängt som ett svart moln över presidenten sedan han tillträdde i januari. Som sagt det är märkligt vilka personer som han har haft runt omkring sig Donald Trump.

Nu när Reince Priebus tvingas bort återstår nästan inga republikanska etablissemangspolitiker, skriver The Guardians Ben Jacobs. Nu utgörs Trumps administration av en blandning av ex-demokrater, affärsmän, generaler och nationalister, däribland Steve Bannon och Stephen Miller. Det finns mycket kommentarer i USA om det som skett runt Trump den sista tiden och vad som sägs kanske jag ev. återkommer med men inte nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.