Det mycket våld och övergrepp mot kvinnor i Indien

Indien har en mycket märklig syn på kvinnor. Vi har hört och läst hur kvinnor blivit, våldtagna ibland av flera män. Det är enligt uppgift ganska vanligt med både våldtäkter och annat våld mot kvinnor. Det är inte ovanligt att det sker våldtäkt mot unga flickor. Nu har det hänt att en 10 årig flicka som våldtagits och blivit gravid inte får genomgå en abort. Det är till och med Indiens högsta domstol som fattat det beslutet. Läkare hade sagt att en abort i 32:a veckan skulle vara för riskabel. Att flickan blivit gravid upptäckes för två veckor sedan då hon hade ont i magen.

Visst är det sent och jag vet bara att i Sverige får man inte göra abort efter 9:e veckan så domskälet kanske man inte kan ifrågasätta utan men varför inte undersöktes inte flickan efter våldtäkten för att konstatera om hon var gravid. Det kan inte varit några problem att kontrollera efter någon eller några veckor. Man blir mörkrädd att inte en 10 årig flicka får en sådan kontroll. Det våld och förtryck mot kvinnor som sker borde i alla fall tex. FN agera mot för det är inte enligt med Barnkonventionen. Pressen mot länder som gör grova påhopp på barnkonventionen måste öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.