Ropen skalla Batra ska falla

Ropen skalla Batra ska falla. Det blåser igen kraftigt runt moderatledaren och det beror självklart på opinionsläget i Stockholms län. Där har man i DN/Ipos undersökning backat från 33% till 19 på ett år. Enligt Novus är partiet på 15,2 %. Att det kommer mycket stark kritik är förstås att hon inte lyckats stoppa opinionsraset.

Kommunerna i Stockholmsregionen är ju till stor del moderatledda och slår det igenom i kommunalvalet blir det ett katastrofval. Jag tror inte hon vänder opinionen genom att kraftigt öka anslagen till försvaret. Jag vet att det är många moderater som tycker att hon bara gnäller och är otydlig när det gäller partiets politik och man gillar inte heller hennes utsträckta hand åt Sverigedemokraterna.

Enligt DN/Ipos vill bara 6 % av väljarna se henne som statsminister efter nästa val och bara en tredjedel av moderaternas väljare vill se henne som statsminister. Själv ser hon inte att hon har gjort sitt som moderatledare. Vad säger moderaterna i Västerbotten för i Stockholm län var det stor majoritet bland ledande moderater som inte ville ha henne kvar.

2 kommentarer

  1. Kjell B

    När jag gick facklig grundskola framhöll man vikten av att ”lyssna på rörelsen”, en förmåga som Löfven
    verkar ha tagit till sej från sin tid inom facklig verksamhet, men som A.K.B. tycks sakna fullständigt!

  2. Ove Lindström

    Det enda uttalandet som Moderaternas nuvarande ledare har sagt en för några år sedan var följande:
    ”Noll-åttorna verkar vara klokare än lantisarna”
    Detta som hon då yttrade var en fullständig ”kollaps” !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.