Nordkorea kallar Trump galning

Nordkorea kallar Trump galning. Galen kanske är att ta i men diktator vore inte fel för det vill han vara och då kan man säga att Nordkoreas diktator beter sig på samma sätt. Jag tycker det är sandlåda de sysslar med som kan leda till ett kärnvapenkrig. Nordkorea kallar Donald Trump för en gammal galning  som återigen utnyttjar Otto Warmbiers död  för att sprida propaganda. Det skriver den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA, enligt AFP.

I uttalandet från Nordkoreas utrikesdepartement anklagar de även USA för att pressat den amerikanske studenten att begå brott i landet. Warmbier fängslades i Pyongyang 2016, 21 år gammal, anklagad för att ha stulit en propagandaflagga. Han dog bara några dagar efter att han återvänt till USA.

Warmbiers föräldrar sade nyligen i tv-kanalen Fox News att sonen utsatts för systematisk tortyr och avsiktligt skadats i Nordkorea. USA:s president Donald Trump twittrade efter att intervjun hade sänts att Warmbier torterats obegripligt mycket  i diktaturen. Jag tror nog USA har mycket skumt med de fångar de har tagit och inte minst de som suttit på fångläger som skulle ha stängts. Det är nog mycket som även USA gjort där de krigat som i Vietnams men även i mellanöstern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.