Trumps skattereform sänker skatten för familjen med 9 miljarder kronor

Trumps skattereform skulle familjen 9 miljarder. New York Times har beräknat att reformen skulle ge presidentfamiljen 1,1 miljarder dollar eller 9 miljarder kronor. Det visar hur vansinnig reformen är, ett land som har ett gigantiskt budgetunderskott.
Beräkningarna bygger på den förmögenhet han hade 2005 som är den senaste som offentliggjorts. Hur mycket skatt han skulle betala på den förväntade förmögenheten har jämförts med hur mycket han skulle behöva betala om de nya reglerna införs.

Vita huset och Republikanerna i kongressen för samtal för att få klart ett gemensamt förslag för skattesänkningar nu i veckan. När denna blogg skrivs fredag så har jag ännu inte sett någon reform men det brukar ta tid har vi sett i andra fall. Även om planerna fortfarande kan ändras väntas USA:s allra rikaste gynnas mest, skriver Washington Posts Damian Paletta och det stämmer ju. Det som läckt från samtalen tyder på att effekterna från den nya skatteplanen liknar president Trumps förslag från april. Då uppskattade opolitiska Tax Policy Center att hälften av skattesänkningen skulle gå till den rikaste procenten av USA:s hushåll.

Dessa skulle i snitt få årliga skattelättnader på 175 000 dollar, motsvarande 1,4 miljoner kronor.Enligt källor till Washington Post finns det en medvetenhet i samtalen om att skattesänkningarna kan uppfattas som en jättegåva till redan rika. Vissa republikaner i senaten vill konstruera skattesänkningarna så att de krymper till 150 miljarder dollar från 550 miljarder dollar per år. Vi får vänta och se vad som sker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.