Trafikverket ett hot mot bredbandsutbyggnaden

Trafikverket ett hot mot bredbandsutbyggnaden. Det pågår en omfattande utbyggnad av bredband men tyvärr är trafikverket ett mycket stort hinder. Dels tar tillståndsgivningen alldeles för lång tid till exempel när man dra bredband genom eller under en väg. Det kan ta ända upp till 6 månader och då blir det i de flesta fall att vänta för det har blivit vinter och då är det svårt att gräva. Nu har regeringen satt till en utredning men även den tar tid. Det känns som om det rent ut är en maktdemonstration

Ännu värre är att man får inte gräva i den bortre kanten av dikena utan det ska vara 2,5 meter tror jag från dikeskanten. Det gör att man ska gräva där det är skog och sten som lagts dit sedan den tid då vägen byggdes. Det blir dyrt och krångligt då man ska in på markägarns område.

Ett effektivt sätt att gräva eller rättare sagt ploga är att lägga ner slangarna på bortre sidan av diket. Vägområdet behöver inte vara så stort och brett för i alla fall i Brattsbacka kommer vägarna aldrig att byggs om så det stör aldrig. Skulle trots allt behövs får man väl flytta nätet där det kan störa för vägarna. Svårare är det inte.

Det här är inte ett problem bara för bredband utan även för elnäten. Det åsamkar samhället enorma kostnader helt i onödan det har i bredbandsfallet varit bättre att bygga mer bredband. Det här är ett måste för Tomas Eneroth att ta tag i omedelbart så att bredbandsutbyggnaden sätter full fart när tjälen gått ur marken nästa år. För mig är det helt obegripligt att det tar så lång tid att behandla alla sökningar och att man skickar grävningarna långt in i skogen. Skärpning och det skulle behövas en generell rätt att gräva ner bredband

2 kommentarer

  1. Olle

    Tråkigt, då får man kanske vänta 10 år till innan bredbandet kommer. Men mest funderar jag på när Telia ska få till Mobiltäckningen hemma . Har varit utan telefon i 5 år nu sen dom klippte fasta förbindelsen. Har skickat otaliga brev till Telia och post och telestyrelsen samt fler statliga instanser. Men som vanligt skiter de fullständigt i landsbygden, vi är 6 familjer som måste åka 2,5 kilometer tills vi har mobiltäckning. Helt sjukt i vårt moderna samhälle ,hur fan kan man bara ta bort fasta förbindelsen utan att alternativ finns??? Rättvist samhälle,nej inte. Och i stan har invånarna krav på gratis kollektivtrafik ,gräsplaner i varje stadsdel,cykelbroar mmm.Svevia har inte ens Tid att ploga vägen längre. VAD HÄNDER,hur ska vi kunna få våra jordbruksprodukter till mejeriet.Sverige håller på att nedmonteras bara städer prioriteras. Vi har väntat på vår lön (EU bidrag) sen 2015 på grund av att inte Jordbruksverket har en fungerande organisation .Men är det åt andra hållet då är det brått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.