Northvolts beslut är en lyckträff för länet

Northvolts beslut är en lyckträff för länet. Jag grattar Skellefteå och önskar lycka till. Tyvärr dyker det upp en massa olyckskorpar som medierna alltid lyckas hitta. Styrelsen för Northvolt kommer att lägga fabriken i Skellefteå när pengar och tillstånd är klara. Elbilar och bussar kommer att komma och el ett alldeles utmärkt drivmedel. Visst kommer det att finnas plats för fler drivmedel som exempelvis vätgas, men jag tror inte vi ska slänga så mycket mat som vi gör för att ha ett drivmedel.

Idag kommer mycket av batterierna från Kina och möjligt något annat land i Asien. Men att vara helt beroende av Kina som leverantör känns inte bra i alla fall för mig och nog vill även den Europeiska bilindustrin ha en fabrik i Europa. Jag tror också det kommer fram kapital eftersom det är sånt sug efter elbilar i lite olika former, och omställningen från fossila kommer att gå fortare och fortare i framtiden. Nu gäller det att regeringen skyndar på byggandet av Norrbotniabanan. Jag är säker på att det behövs både järnväg, väg och sjöfart.

2 kommentarer

  1. johansson

    Det finns ett talesätt som säger att när något låter för bra för att vara sant så är det oftast inte sant så jag tror inte på någon fabrik förrän man skrapat ihop 12 miljarder

  2. Sixten

    Det riskvilliga kapitalet är mycket begränsat iSverige efter lång tradition av vänsterns skatteförföljelse av vinster och ägande. Det utländska övertagande av svensk industri är en följd av detta. Det blir intressant att se vart kapitalet ska komma ifrån,kanske det offentligaockså måste bidra för att spaden ska sättas i jorden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.