Så gav han sig den 93 årige presidenten

Så gav han sig den 93 årige presidenten. Mugabe har suttit i makten i 37 år och mer eller mindre förstört ett land som har stora tillgångar. Så blir det när det inte finns en fungerande demokrati. Trycket blev för stort sedan han gav krokodilen som den nye presidenten Mnangagwa heter. Han är inte heller någon yngling utan han har fyllt 75 år. Han har varit Mugabes högra hand länge och jag har svårt att tro att det kommer att bli så mycket bättre. De tillhör dessutom samma parti, krokodilen kallas han för att han är så hårdför. Man kan nog kalla Zimbabwe för en enpartistat och det är nog så nära en diktatur som det kan vara. Folket är glada när Mugabe är bort men de kommer inte att få det bättre. Ont krut förgås inte så lätt.

En kommentar

  1. Bertil

    Du har rätt Demokrati är bäst.
    Samtidigt ser vi hur Demokratin
    I Sverige allt mer krakelerar för att inte tala om USA, som länge haft en skendemokrati där enormt rika styr politiken.
    Följderna har blivit allt större klassklyftor
    Allt mer slavjobb eller liknande slavjobb.
    Ex: USA där fängelserna är privata och fångar hyrs ut och skapar vinstmaximering. I Sverige förespråkas sänkta trösklar samt att det redan funnits FAS-3 och det fortsätter i liknande varianter.

    Så !! Ibland undrar man om det inte behövs en liknande Castro, ka detta PM man igår från den andemening man läst om. Att han blev upprörd över hur landets togs över och berikade rika
    Han satsade istället på de fattiga och
    Värnade vård , skola.

    Att det var en Diktator som för en gångs skull tog utsattas parti får man se som unikt.

    När kommer en sådan och som samtidigt kan hålla ett land rikt utan att ojämlikhet uppstår utan där jämlik ekonomi för alla råder.

    Med AI och att jobben avdramatiseras och att folk försörjs av medborgarlön och att produktionen i stort ägs av folket så är
    En bättre Värld möjlig.
    Som det ser ut idag så går tyvärr Världen mot sin egen undergång där vår art samt massor andra arter riskerar utrotning.
    Allt bara för att girigheten hos människan även blev dess fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.