Trump USA och Macron för liknande politik

Trump USA och Macron för liknande politik. Det är svårt att avgöra men de vill båda sänka bolagsskatterna. USA gör en ordentlig skattesänkning trots att man har enorma statsskulder och egentligen ingen välfärd. Skattesänkningarna går som vanligt i högerstyrda länder till de som tjänar mest. Läste än en gång en artikel iOmni. Den lyder ordagrant så här.

 Donald Trump och Emmanuel Macron, en vulgär amerikan och en vältalig europé, har olika framtoning men för en liknande politik, skriver den franske nationalekonomen Thomas Piketty i sin kolumn i Le Monde. Ett exempel är de skattesänkningar de båda föreslår. Trump vill sänka bolagsskatten från 35 till 21 procent  Macron från 33 till 25 procent.

De båda länderna närmar sig därmed ett uttalat nedsättande skattesystem  som gynnar de redan rika. Båda ledarna riktar sitt fokus mot de grupper i samhället som redan tjänat oproportionerligt mycket på de senaste decenniernas tillväxt, skriver Piketty.

Genom sin oförmåga att förstå de verkliga utmaningarna kopplade till globaliseringen exponerar de sina samhällen för flera risker, argumenterar ekonomen vidare. Inom de rikaste ekonomierna har arbetarklasserna utvecklat en känsla av övergivenhet vilken underbygger negativa attityder riktade mot i synnerhet globalisering och invandring , skriver Piketty och kallar det för ett verkligt framtidshot. Slut citat

Inget ovanligt att de rika ska gödas på de fattigaste bekostnader. Hela världen kör med detta så det är helt naturligt att det blir mer och mer konflikter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.