Trumps skattereform början på finansiell kris

Trumps skattereform början på finansiell kris. Det skriver Michael Ivanovitch som före detta Fed och OCED EKONOM I en analys på CNNC. Han menar att Republikanernas skattereform, som godkändes i en omröstning i den amerikanska senaten i lördags, är början på en finansiell kris och ekonomisk stagnation i landet och som nu antogs i natt

Han menar att de skattesänkningar som Republikanerna nu beslutat kommer att leda till ökad efterfrågan på import och minskad efterfrågan på export vilket i slutändan leder till en försämrad handelsbalans: en minskning av handelsöverskottet eller en ökning av handelsunderskottet.

Han fortsätter och säger att han kan därför tänka sig att kinesiska, japanska och tyska exportörer ser fram emot stigande order från USA.Ivanovitch skriver vidare att skattesänkningarna är en tickande bomb som riskerar att brisera lagom till kongressvalet om ett år. Det det går inte att fortsätta som man gör i USA att sänka skatterna och öka utgifterna. Allt ska betalas. Det underskott som man nu får är så mycket större än det som Obama hade men som republikanerna då nekade att öka låneskulden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.