Trump hotar dra in ekonomiskt stöd

Trump hotar dra in ekonomiskt stöd. Han presidenten i USA beter sig mycket märkligt. Han ensam tycker att Jerusalem ska vara huvudstad i Israel och att han ska flytta ambassaden dit. Hela världen i övrigt menar att det försvårar fredsarbetet och på köpet hotar han de som inte röstar som USA att han ska dra in det ekonomiska biståndet till de länderna. Den omröstning han kräver att de ska följa är i FN,s generalförsamling som sker på torsdag och i den sitter 193 medlemsländer.

Så här har han sagt De tar emot hundratals miljoner dollar och till och med miljarder dollar, och de röstar mot oss. Vi håller koll på de rösterna. Låt dem rösta mot oss. Vi kommer att spara mycket. Vi bryr oss inte.

Jag tror inte han kommer att ha många vänner kvar. Det här har retat upp alla länder i mellanöstern. Till och med Saudiarabien har reagerat kraftigt på hans beslut om att flytta huvudstaden till Jerusalem

En kommentar

  1. David

    Du har ju missuppfattat allt. Jerusalem ÄR Israels huvudstad. Där bor presidenten. Där finns Knesset och regeringen. Där finns högsta domstolen och så har judarna sina heliga platser där.
    För 25 år sedan beslutades att USA skulle flytta sin ambassad dit. Hittills har alla presidenter sedan dess skjutit upp flytten. Det Trump gjorde nu är att meddela att han tänker verkställa det 25 år gamla beslutet. Inget konstigt eller märkligt med det.

    Att arabländerna går i taket är inte mycket att bry sig om. Det är skurkstater, diktaturer. Länder där judar och kristna och andra förtrycks eller redan är utrotade. Tala om etnisk rensning! Det är länder där icke-muslimer är dhimmis- andra klassens medborgare utan rättigheter. Det är länder där kvinnor systematiskt förtrycks och ses som mannens egendom, mindre värd än boskap. Varför ska man bry sig om de här skurkstaternas åsikter? Det är dags att någon sätter ned foten och när Trump är den som beter sig som den vuxne i rummet så har vi en ganska talande situation.
    FN är idag en sönderkorrumperad koloss. En organisation som överlevt sig själv och idag är mer av ett skämt än något annat. Bara det att Saudi-Arabien sitter i både FNs kvinnokommission samt kommissionen för mänskliga rättigheter är ett tydligt exempel på hur FN fungerar, eller snarare inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.