Det är obegripligt att folk inte vaccinerar barn

Det är obegripligt att folk inte vaccinerar barn.  Det är näst intill barnmisshandel att inte vaccinera sina barn mot mässling , skriver GT:s ledarskribent Csaba Bene Perlenberg med anledning av mässlings utbrottet i Göteborg. Jag är nog beredd att hålla med honom men vad är orsaken till att man inte gör det.

Han trycker på faktumet att den mycket smittsamma sjukdomen i värsta fall kan innebära döden för små barn som inte vaccinerats. Givet att mässlingsviruset är luftburet borde valfriheten kring vaccineringen begränsas och ett vaccinationstvång införas. Allt annat är att riskera livet på värnlösa barn. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.