Republikaner dåliga förlorare

Republikaner dåliga förlorare. Roy Moore republikanen förlorade valet i Alabama mot demokraten Doug Jones. Han förlorade knappt med runt 20000 röster. Han har svårt att acceptera valresultatet och nu misstänker han valfusk och har lämnat en anmälan till domstol med krav om att godkännande av valresultatet skall skjutas upp.

Moore ledde i opinionsmätningarna men förlorade oväntat mot den demokratiska kandidaten Doug Jones i delstatens fyllnadsval tidigare i december. Jag tycker inte det var märkligt att han förlorade då han var misstänkt för sexuella trakasserier och lite till. Alabama hade varit republikask länge. Trump var dit och skulle hjälpa till så han kunde vinna valet, så blev det inte.

Valresultatet gör att republikanerna tappar en plats i senaten, och har nu 51 platser av 100. Enligt Alabamapolitikern John Merrill kommer inte delstaten att behandla frågan, utan Doug Jones kommer att förklaras som officiell vinnare under torsdagen.

Frågan om Rysslans påverkan i presidentvalet är inte färdigutredd men enligt vissa bedömare skulle det kunna leda till riksrätt. Det ser ut att vara märkliga turer i presidentvalet där Trumps administration nu syssla med smutskastning. Det amerikanska valsystemet tycker inte jag är demokratiskt eftersom den som får flest röster inte säkert vinner då det är elektorer som väljs i varje delstat som utser president. Däremot väljs de som sitter i senaten via direkt val vilket skedde i Alabama.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.