Fotbollstjärna ny president i Liberia

Fotbollstjärna ny president i Liberia. Han heter George Weah och har en riktigt stor fotbollskarriär och var en storstjärna i Milan men har också spelat i Paris Saint Germain, Monaco, utlånad till Chelsea, men har även spelat i Manchester C och Marseille så erfarenhet från fotbollen är stor. Liberia är känd för korruption som många andra länder i Afrika och har även drabbats hårt av Ebola just när man var på väg mot bättre ekonomi kom den katastrofen.

Nu tror framför allt ungdomen på Weah då han inte haft fingrarna syltburken korruption men det är lättare sagt än gjort att få bort den då många är insyltade sedan länge. Jobben är en annan fråga för honom men om han är höger eller vänster är nog oskrivet. I vilket fall som helst fick han drygt 61,5 % av rösterna i andra omgången
Som var vicepresident Joseph Boakai. Weah efterträder Ellen Johnson Sirleaf som styrt i tolv år. Det är första gången sedan 1944 som två folkvalda presidenter följer efter varandra. Det visar på att demokratin är ganska ung i Liberia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.