(M) Kommunalråd åtalas för miljöbrott

(M) Kommunalråd åtalas för miljöbrott. Thomas Johnsson är moderaternas kommunalråd i Alvesta. Han tror att han får göra som han vill. Åtalet gäller då han brutit mot områdesskyddet. Han har huggit ner träd och odlat en gräsmatta på ett område som är strandskyddat Det hände sommaren 2016 som han högg ner träd, schaktade bort jordmassor och jämnade ut marken framför sitt eget fritidshus intill en sjö i Alvesta. Nog tycker man att ett kommunalråd borde ha kännedom om reglerna eller åtminstone gå förbi byggnadskontoret och fråga vad som gäller.

4 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Ja särskilt om man har en Ordf som Mikael Berglund som kräver bygglov för ett getstall ute på landsbygden med vite på 190tkr (idioternas paradis)

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Han har ingen möjlighet att gå ifrån den lagen. Jag har haft motioner att den måste ändras jag tycker att en nämnd ska alltid kunna ompröva sin beslut men i det fallet går det inte. Jag var med om liknande när jag satt i Byggnadsnämnden

 2. Krister

  Ja, detta verkar helt galet. En moderat som tror att han får göra som han vill. Fattar han inte att den rättigheten endast tillhör de med partibok?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.