USA har beslutat att frysa biståndet till Pakistan

USA har beslutat att frysa biståndet till Pakistan. Orsaken säger man är med anledning av landets ovilja att bekämpa terrornätverken, skriver New York Times. Det handlar bland annat om pengar som Pentagon ger till den pakistanska säkerhetstjänstens arbete mot terrorism. Men för en utomstående borde den åtgärden stärka terrornätverken.

Ländernas relation har försämrats sedan i somras, då Donald Trump anklagade Pakistan för att ge en fristad till terrorister. Tidigare aviserade amerikanerna att man skulle hålla inne 255 miljoner dollar till landet på grund av landets dubbelspel . USA har dåraktigt gett Pakistan mer är 33 miljarder dollar i bistånd under de senaste 15 åren, och det enda vi har fått från dem är lögner och svek , skrev Trump på Twitter i somras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.