Bygglov för solpaneler slopas

Bygglov för solpaneler slopas. Helt rätt helt enkelt Regeringen la i går fram en lagrådsremiss som föreslår att det inte ska krävas bygglov för att montera solcellspaneler och solfångare som följer en byggnads form. Det borde komma fler förslag där bygglov kan slopas, men efter en noggrann analys över hela sektorn.

Förenklingen av regelsystemet ska underlätta omställningen till förnybar el och avlasta byggnadsnämnderna och rättsväsendet, enligt ett pressmeddelande.  De senaste tio åren har det skett en snabb ökning av solenergi och den installerade effekten i världen har ökat nära 50 gånger. Men användningen i Sverige är fortfarande väldigt liten. Genom att vi tar bort bygglovet för solceller och solfångare avlastar vi byggnadsnämnderna samtidigt som vi också gör oss av med ett hinder för mer förnyelsebar energi i Sverige”, sa bostadsminister Peter Eriksson i pressmeddelandet. Som sagt jag tycker det är bra men mer måste göras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.