Det kommer trots allt en blogg idag

Det kommer trots allt en blogg idag. Hade inte tänkt skriva någon i dag då jag suttit i kommunfullmäktige och då är det svårt att finna inspiration till något intressant ämne. Jag tycker det blivit tråkigare och tråkigare och det känns nästan som fler och fler ska prata längre för att få mer tid och därmed mera i arvode. Det är frågor och interpellationer och enkla frågor som tar mer och mer tid, samt att vissa partier skickar upp flera ledamöter. Det ska vara en ära att ha kortare möten

Dagens intressantaste ämne var den genomgång som våra VD ar gjorde om vad som hänt förra året både verksamhetsmässigt och vilket resultat man nådde. Var har bra och välskötta företag och det viktigaste tycker jag är att vårt Bostadsbolag AB Bostaden kan komma i gång och bygga de olika former av äldreboenden som de ska bygga för de pengar man fick vi försäljningen plus att man kan höja underhållsberget så inte att fastigheterna förstörs på grund av detta. Men det är klart att man ser hur kostnaderna ökar medan hyreshöjningarna inte följer med.

Det tycker jag är ett reellt hot mot hyresrätterna både för det kommunala bolaget men även för de privata då de följer Bostaden med hyrorna. Bostaden visade hur klart och tydligt som helst hur kostnaderna ökar och intäkterna följer inte med. Något nytt före valet kommer inte men ett glädjebesked gav VD,n är att Sabo kämpar för att hyran ska momsbeläggas och effekten av detta blir att hyrorna sjunker i nyproduktion en moms på säg 5-7 % blir ingen fara för det gamla lägenheterna då det inte blir dyrare då man idag betalar moms på en massa saker men som inte får dras av. Tidigare har man sagt att man inte få sätta moms men det får man visst. Hyresrätten är felfördelad gentemot ägande och bostadsrätten.

En kommentar

  1. Växthuset.

    Att det är svårt att ta patent på naturliga ämnen är också en anledning till att läkemedelsbolag inte investerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.