Nu har även SVT blivit en del av Moderaternas kampanj…

. Nu har även SVT blivit en del av Moderaternas kampanj. I går hände detta efter att Socialdemokraterna presenterat 10 miljarder för att satsa på 14 000 nya jobb i vården När Svt berättade om satsningen på sjukvården i går morse så lät man moderaternas ekonompolotiske talesperson Elisabeth Svantesson recensera detta. Hur kan man bete sig på detta sätt. Hon kan inte vara objektiv i sin analys.

Det här visar att SVT inte är objektiv utan en del av moderaternas valkampanj. Jag tycker detta är fruktansvärt illa gjort av ett publicservice företag men jag är inte alls förvånad. Svt måste om de kan tänka att bristen på personal beror på alliansen eftersom de utbildade inte tillräckligt med folk. De röstade ned S första budget med hjälp av SD. Att utbilda sjuksköterskor tar minst 3 år så det är alliansens ansvar att det fattas folk. Jag tycker också det är ett bevis på att man är en del sv alliansens valkampanj. Är det någon som hört Mats Knutsson nämna det någon gång och fråga alliansen varför de inte utbildade folk för sjukvården.

8 kommentarer

 1. Michael Rönnlund

  Har frågat ansvarig på SVT angående varför man valt en allians företrädare som Mats Knutsson till att kommentera politiska händelser i Sverige, fick svaret att SVT är politiskt neutral vilket är kvalificerat skitsnack.

  Skrämmande att SVT i sin politiska mediebevakning springer alliansens ärenden.

 2. Niklas

  Hej Lennart,

  Precis som du skriver så är det av enorm vikt att public service är och förblir politiskt ofärgat. Detta är en av grundstenarna för vårt demokratiska system. Jag uppmuntrar dig att gräva vidare i detta.

  Här har du några förslag på en bra början:
  https://www.svt.se/opinion/svt-och-sr-dags-att-erkanna-era-partisympatier
  https://jmg.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//journalist-11.cid1078685

  Lycka till Lennart, jag hoppas du med ditt inflytande och rykte om att tala fritt kan ta upp och belysa den fakta du hittar – oavsett om den bekräftar att SVT lutar åt blått eller rött. Såhär under valåret är det extra viktigt att vara källkritisk.

 3. rubert mattsson

  Skall inte SVT behandla moderater och andra partier lika som socialdemokrater?
  Kanalen är ju inte bara avsedd för några få egenmäktiga och gamla socialdemokrater.
  ”det man inte har det tar man” ett av socialdemokraternas valspråk.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men presentation gällde vad Socialdemkraterna ville göra. M hade inte presenterat något försla men det är de som är ansvariga för personalbriste. De utbildade för få så är det men det har ingen journalist till M varför de inte utbolda tillräckligt med folk. Det visar på att journalister inte kan ge rätt information till läsare och lyssare och tittare

 4. Anton

  Det är ju inget konstigt i att göra så. Om alliansen styrde och presenterade en politisk reform så hade ju en företrädare från en rödgrön opposition fått göra samma sak. Eller tycker du att det är fel när socialdemokraternas Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd i Stockholms landsting, får kommentera Moderaternas styrande av Nya Karolinska också? Kom igen, Allt är inte en konspiration, Lennart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.