Fi har rötter i den revolutionära vänstern

Fi har rötter i den revolutionära vänstern. Man har det tack vare eller på grund av Gudrun Schyman. Hon har varit med i Marxist-Leninistiska Kampförbundet (MLK) ihop med Lasse Westman och där engagerade sig politiskt. Att det är så framgår av deras stadgar som säger följande

Eftersom den borgerliga statens viktigaste element utgörs av en våldsapparat i form av polis och militär kommer den proletära revolutionen med nödvändighet att grundas på revolutionärt våld.

Monopolkapitalet kommer inte frivilligt att överlämna sitt herravälde. Proletariatets maktövertagande kräver därför att en beväpnad arbetarklass kan ställas mot monopolkapitalets våldsapparat. Arbetarklassens makt består av dess beväpning.

Plattform och stadgar för Marxist-leninistiska kampförbundet 1971. Det kan inte finnas någon annan tolkning att det är en beväpnad revolution.

På samma sätt som man säger att Sverigedemokraterna har sina rötter i nazism och främlingsfientlighet måste man kunna säga att Fi har sina röttet i den revolutionära kommunismen genom sin partiledare Gudrun Schyman har dessa rötter

6 kommentarer

 1. Basic Rules

  Helt korrekt ideologisk analys av Fi, ser vi på Sakpolitiken är Fi ett massinvandringsparti där alla är välkomna. Deras nya ledare Gita Nabavi säger sig verka för att INGEN ska kunna utvisas. Invandrade terrorister, våldtäktsmän och mördare ska få stanna i Sverige. Är det så hon ska göra landet tryggare för kvinnor ? Då den terrormisstänkte Rakmat Akilov kommer på tal om han borde utvisas blir svaret:
  ”Jag tycker att det är jättekonstigt att utvisa människor. (…) Ska vi också utvisa människor som råkar vara födda här eller inte är födda här? Det är ett sluttande plan. Varför gör vi skillnad på folk och folk. Är inte människor människor?” (Se Expressen, ”12 frågor till nya Fi-ledaren Gita Nabavi”, 24/2 2018) och i den stilen fortsätter det, och det förtjänas tas upp då det är det mest omstörtande omedelbara elementet i dess politik.

  Här har nyliberaler(som Reinfeldt och Lööf) och vänsterradikala element som Fi, en gemensam agenda, nämligen att rasera välfärdsstaten och den ordning som Per Albin(S) lade grunden för, men som kan raseras genom att ”knäppa med fingrarna”, dvs ett ögonblicksverk.

  Svante Nycander fd redaktör på DN har en intressant artikel i Di med rubriken- ”Så styrde nyliberalerna om Sveriges migrationspolitik ”.

  Kvinnors frihet och trygghet kan Fi tydligen kompromissa med, men massinvandringen är helig. Inget får stoppa den.

 2. Göran Kärrman

  Ylva Johansson var medlem i Kommunistisk Ungdom och riksdagsledamot för Vpk. Alltså är socialdemokraterna färgade av stalinism. Eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.