Ordning och reda ska det vara i klassrummet

Ordning och reda ska det vara i klassrummet. Jag tycker det är bra att Socialdemokraterna tar tag i detta. Visst är det störande både för elever och lärare. För elever som har det lite svårare måste det vara bra men det kan inte vara lätt att vara lärare om det är för surrigt i klassrummet. Socialdemokraterna har presenterat ett förslag som kommer att genomföras om vi får väljarnas förtroende att styra landet efter valet. Här kommer en kortversion av förslaget
 
Det ska råda ordning, studiero och fokus på kunskap i svenska skolor. Därför presenterar Socialdemokraterna i dag en rad förslag för trygghet och ordning i skolan. 
 
Socialdemokraterna har påbörjat det största trygghetsprogrammet i modern tid. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Tryggheten ska även stärkas i skolan. Det ska råda ordning, studiero och fokus på kunskap. Därför presenterar Socialdemokraterna i dag ett trygghetspaket för skolan.
 
Socialdemokraterna vill att:
 
*Mobiltelefoner ska vara förbjudna i klassrummet, det blir huvudregeln. Används digitala verktyg i undervisning ska skolan tillhandahålla dem.

*Disciplinära åtgärder ska skärpas.

*Möjligheten till avstängning eller omplacering av en elev som hotat eller utsatt annan elev eller personal för våld eller hot ska ses över och tydliggöras.

*Ordningskontrakt ska upprättas på varje skola.

*Skolans regler för trygghet och studiero ska vara ett gemensamt ansvar för elever, föräldrar och skolan.

*En nationell plan för studiero ska upprättas.

*Fler lärarassistenter i skolan ska anställas för att avlasta lärarna som ska få tid för planering och undervisning.

Det där tycker jag ser bra ut och det är bra att man tar tag i detta

2 kommentarer

  1. Caanita

    Punkterna som du anger ovan är verkligen relevanta och faktiskt självklara. Jag vet inte vilket parti som inte håller med om detta och ändå ser det ut som det gör i den svenska skolan. Senast ikväll fanns ett inslag i Rapport om ” kaotiskt våld” i många svenska skolor, hur kan detta pågå?
    Sedan kommer nästa fråga, är det bara samhället och skolan som ska fixa detta, har föräldrarna helt befriats från ansvar? Vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.