Stoppa utländska hatpredikanter vid gränsen

Stoppa utländska hatpredikanter vid gränsen. Det är en del i det socialdemokratiska programmet om trygghet inför valet.

Religiös och politisk extremism är ett hot mot vårt samhälle. Framväxten av extrema grupper i Sverige drivs på av internationella organisationer som skickar ut representanter i världen för att sprida sina budskap. Dessa personer ska hindras från att resa hit. ( (Det förekommer att religiösa och politiska organisationer bjuder in talare med extremistiska budskap. Talarna kan till exempel vara representanter för högerextrema organisationer eller religiösa fundamentalister. Om en person kan komma att störa den allmänna ordningen är det redan nu möjligt att neka den personen att resa till Sverige. För att utnyttja den möjligheten måste berörda myndigheter utveckla arbetet med att kartlägga dessa arrangemang. ( (Socialdemokraterna vill:
*Att personer som vid upprepade tillfällen har uppmuntrat till terror eller hotat personer på grund av deras ursprung, religion eller sexuella läggning, ska nekas inresa i landet.

*Att EU tar fram en sanktionslista för att hindra hatpredikanter från att resa in i Schengen. 

*Att berörda myndigheter får i uppdrag att ta till de åtgärder som krävs för att hindra dessa personer från att resa till Sverige.

Det här är en del av det största trygghetsprogrammet i modern tid som nu lanseras av Socialdemokraterna. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. (

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.