Det är PPM Fonder som kommer att sparkas

Det är PPM Fonder som kommer att sparkas. Visst är det bra att man har sett över vilka fonder som får vara kvar i premipensionsfondsystemet. Det är mer än en tredjedel av fonderna i premiepensionssystemet som kan sparkas ut, har Dagens Nyheter skrivit. Det här har sitt ursprung i den blocköverskridande överenskommelse mellan regeringen och Alliansen som presenterades i december förra året.

Det kommer absolut att åka ut fonder ur systemet. Uppskattningen är att det kan handla om uppemot 300 fonder, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till Dagens Nyheter. Visst är det bra att det rensas upp för det är många som inte får den pension som de skulle haft. Det har visat sig tidigare att många har alldeles för höga avgifter vilket tillfallet ägarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.