Nu är det nya tider på Irland

Nu är det nya tider på Irland. Tänk vilket land det är och hur hårt Katolska kyrkan har styrt över landets politiker. Det är 91 år sedan man fick ta en öl på en pub på långfredagen. Nu i går blev det en verklighet.Detta sedan en lag som på religiösa grunder förbjudit alkoholförsäljning på den kristna helgdagen avskaffats, detta enligt nyhetsbyrån AFP.

Lagen som är ända från 1927 förbjöd alkoholförsäljning tre dagar om året, långfredagen, juldagen och St Patrick’s Day. Den sistnämnda undantogs dock från lagen redan 1960. De irländska pubarna beräknas dra in totalt runt 40 miljoner euro under dagen. Det här visar hur gammalmodig den katolska kyrkan är. Den kyrkan har också förbud mot aborter som politiken har svårt att rå på. En kyrka som har avslöjats att ha präster som förgripit sig bland annat på pojkar. Det är på sin tid att politiken bestämmer och inte kyrkan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.